Манну кашу полюбляє малеча будь-якої вікової категорії. Є навіть дорослі, які не відмовляються від такого задоволення, що нагадує дитячі роки. Проте, солодка й ніжна страва не для всіх є чимось особливим. Переважно, така неприязнь до манки зумовлена тим, що багатьох ще в дитсадку змушували її їсти всупереч небажанню, навіть із грудочками. Що стосується згустків у каші, то це не зовсім приємна несподіванка під час смакування цією стравою. Тому варто уважно переглянути матеріали статті, в якій йтиметься про основні моменти правильного приготування манної каші на молоці, що, в результаті, не матиме грудочок. Рецепт ілюстрований світлинами, а це значно полегшить процес ознайомлення з усіма хитрощами приготування страви з дитинства.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Крупа манна, Молоко, Сіль, Цукор
Як приготувати манну кашу на молоці без грудочок
Насамперед, необхідно в невелику каструлю налити по 200 мілілітрів чистої холодної води та молока. Відправити рідку основу на плиту.
Додати до них четвертину чайної ложки солі.
Всипати столову ложку цукру-піску без верху.
Коли рідина почне кипіти, вогонь потрібно зробити мінімальним. Бажано не відходити від молока, щоб воно не витекло з каструлі.
В окрему посудину необхідно насипати 8 чайних ложок манки (це оптимальна кількість продукту на зазначений обсяг рідких компонентів). Саме ця маніпуляція є важливим моментом, тобто запорукою того, що каша не матиме грудочок).
Наступний крок є найважливішим секретом манної каші без грудочок. Коли рідина почне кипіти, варто озброїтись металевим ситом (його діаметр немає значення, хоча користуватися під час цього більшим значно зручніше). З допомогою пристрою з дрібними дірочками, манну крупу слід просіяти в каструлю з молоком і водою.
Під час цього, кашу потрібно інтенсивно помішувати, таким чином, вдасться добитися рівномірної консистенції.
Після, коли вся крупа опиниться в каструлі, каша повинна покипіти протягом 3 хвилин. Її необхідно весь час помішувати.
Після цього, каструлю слід накрити кришкою та залишити кашу набухати. На це знадобиться 10-15 хвилин.
Додати до манки вершкового масла (30 грамів на заявлений обсяг) можна відразу ж в каструлю.
Але дехто любить, коли масло топитиметься вже в порційній тарілці. Якщо є бажання, то до готової страви можна додати ложечку варення або меду.
Правильно зваривши манну кашу на молоці без грудочок, не залишиться жодних сумнівів, що вона дійсно дуже смачна.
Для багатьох людей манна каша – це смак дитинства. До речі, малеча з більшим задоволенням їстиме манку, якщо її підтримають під час цього смачного процесу мама з татом.