Смачна манна каша на молоці без грудочок у каструлі

Манну кашу полюбляє малеча будь-якої вікової категорії. Є навіть дорослі, які не відмовляються від такого задоволення, що нагадує дитячі роки. Проте, солодка й ніжна страва не для всіх є чимось особливим. Переважно, така неприязнь до манки зумовлена тим, що багатьох ще в дитсадку змушували її їсти всупереч небажанню, навіть із грудочками. Що стосується згустків у каші, то це не зовсім приємна несподіванка під час смакування цією стравою. Тому варто уважно переглянути матеріали статті, в якій йтиметься про основні моменти правильного приготування манної каші на молоці, що, в результаті, не матиме грудочок. Рецепт ілюстрований світлинами, а це значно полегшить процес ознайомлення з усіма хитрощами приготування страви з дитинства.

Як приготувати манну кашу на молоці без грудочок

Насамперед, необхідно в невелику каструлю налити по 200 мілілітрів чистої холодної води та молока. Відправити рідку основу на плиту.

Манна каша

Додати до них четвертину чайної ложки солі.

Манна каша

Всипати столову ложку цукру-піску без верху.

Манна каша

Коли рідина почне кипіти, вогонь потрібно зробити мінімальним. Бажано не відходити від молока, щоб воно не витекло з каструлі.

В окрему посудину необхідно насипати 8 чайних ложок манки (це оптимальна кількість продукту на зазначений обсяг рідких компонентів). Саме ця маніпуляція є важливим моментом, тобто запорукою того, що каша не матиме грудочок).

Манна каша

Наступний крок є найважливішим секретом манної каші без грудочок. Коли рідина почне кипіти, варто озброїтись металевим ситом (його діаметр немає значення, хоча користуватися під час цього більшим значно зручніше). З допомогою пристрою з дрібними дірочками, манну крупу слід просіяти в каструлю з молоком і водою.

Манна каша

Під час цього, кашу потрібно інтенсивно помішувати, таким чином, вдасться добитися рівномірної консистенції.

Після, коли вся крупа опиниться в каструлі, каша повинна покипіти протягом 3 хвилин. Її необхідно весь час помішувати.

Манна каша

Після цього, каструлю слід накрити кришкою та залишити кашу набухати. На це знадобиться 10-15 хвилин.

Додати до манки вершкового масла (30 грамів на заявлений обсяг) можна відразу ж в каструлю.

Манна каша

Але дехто любить, коли масло топитиметься вже в порційній тарілці. Якщо є бажання, то до готової страви можна додати ложечку варення або меду.

Манна каша на молоці без грудочок

Правильно зваривши манну кашу на молоці без грудочок, не залишиться жодних сумнівів, що вона дійсно дуже смачна.

Манна каша на молоці без грудочок

Для багатьох людей манна каша – це смак дитинства. До речі, малеча з більшим задоволенням їстиме манку, якщо її підтримають під час цього смачного процесу мама з татом.