У світі кулінарії існує багато чудових страв, які люблять, практично, усі. Та готують їх господині нечасто, адже багато часу потрібно витратити. Візьмемо голубці. Поки капусту відвариш у окропі, поки розбереш, мало того, що руки ошпарити можна, а ще ж скільки часу, щоб загорнути фарш у листочки.
Інгредієнти: Базилік, Вода, Зелень, Капуста, Коріння, Майоран, Перець чорний мелений, Плавлений сир, Приправи, Рис, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Томати, Фарш м'ясний, Цибуля
Звичайно, можна приготувати ліниві голубці, цей варіант набагато простіший, тут теж використовують фарш, рис та капусту, на смак такі голубці, як і у класичному рецепті. Та готова страва виглядає неапетитно, більше нагадує розварену рисову м’ясну кашу з капустою. Я готую голубці за своїм універсальним рецептом, який я назвала «самі ледачі голубці» або «лежебоки». Страва за цим рецептом готується в мультиварці надзвичайно просто та дуже швидко. Пропоную Вашій увазі мій, перевірений часом, детальний рецепт з покроково відзнятими фото, які я зробила, щоб полегшити господиням приготування смачної страви.
Як я вже зазначала вище, нам потрібні ті ж самі продукти, що і для традиційних трудомістких голубців: капуста, м’ясний фарш, рис, цибуля, сметана, томатна паста чи помідори і, звичайно, спеції. Така страва — просто знахідка у випадку, коли домашні голодні та злі, приготувати треба якнайшвидше, а страва повинна бути не тільки смачною, але й ситною.
Як приготувати ледачі голубці в мультиварці
Перш за все виставляємо у мультиварці режим «Жарка». Поки вона буде нагріватися, промиваємо рис та заливаємо його теплою водою. Очищаємо цибулю та нарізаємо, коріння рубаємо. Капусту шаткуємо довгими смужками. Нарізану капусту заливаємо кип’ятком.
У чашу мультиварки наливаємо 2-3 столових ложки рослинної олії, кладемо половину цибулі та біле коріння, обсмажуємо.
Відкидаємо пропарену капусту на друшляк, віджимаємо її.
Цибуля з корінням смажиться, а ми приготуємо фарш. У миску кладемо промитий рис, додаємо фарш, другу половину цибулі, сіль, перець, доливаємо трохи кип’яченої води і ретельно перемішуємо.
Фарш виходить рідкуватим, таким, як тісто на оладки.
За цей час коріння та цибуля стали гарного золотавого кольору.
Викладаємо зверху на них половину віджатої капусти.
На шар капусти викладаємо м’ясний фарш з рисом, гарно його розрівнюємо.
На фарш кладемо другу половину капусти, трохи притоптуємо (прямо рукою). Перемикаємо мультиварку на режим «Тушкування», закриваємо кришку.
Як зробити соус для ледачих голубців
Простіше простого. Наливаємо у чашу блендера сметану, додаємо поламаний на шматочки плавлений сирок (натуральний емульгатор), свіжі або морожені помідори (можна томатну пасту), додаємо сіль, перець, спеції (обов’язково майоран і базилік).
Майбутній соус подрібнюємо до густоти кефіру, якщо вийшов густіший, додаємо трохи води.
Відкриваємо кришку мультиварки, ледачі голубці почали тушкуватися, але тільки знизу. Зручним предметом (можна держаком лопатки) протикаємо «лежебок» до дна чаші у кількох місцях. Трошки розширюємо отвори, як на фото.
Тепер виливаємо зверху соус, він заповнить зроблені отвори і просочить усю товщу лінивих голубців. Закриваємо кришку та продовжуємо готувати страву в режимі «Тушкування» приблизно 30-45 хвилин (час залежить від жорсткості капусти).
Якщо домашні не вимагають негайної подачі на стіл, то залиште готову страву «умлівати» на годину в режимі «Підігрів».
От і все, соковиті та ніжні «самі ліниві голубці», приготовані в мультиварці, готові.
Відкриваємо кришку — і по всьому будинку розливається запаморочливий аромат страви! Тепер потрібно акуратно, силіконовою лопаткою відділити порцію лінивих голубців, перекласти на тарілку, полити підливою та прикрасити зеленню.
Якщо Вам сподобався рецепт, приготуйте ліниві голубці в мультиварці — швидко та смачно.