Рататуй – це французька страва, що з’явилася в Провансі. Пропонуємо простий рецепт його приготування. Тим, хто хоче зробити гостру страву, рекомендуємо додати червоний перець. Продовжувати читання Найсмачніший рататуй з баклажанів
Інгредієнт рецептів: Базилік
Смачний овочевий торт з кабачків з морквяною начинкою
Торт кабачковий з прошарком з морквини з часничком – це цікава гостра страва, яка точно буде смакувати любителям кабачків. Продовжувати читання Смачний овочевий торт з кабачків з морквяною начинкою
Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель
У італійській кухні є страви, назви яких викликає хвилювання у гурманів. Насправді ж, за екзотичними назвами «паелья» чи «лазанья» приховуються дуже прості, як по технології приготування, так і по складу продуктів, страви. Можливо, для створення цих кулінарних шедеврів використовуються трохи незвичні для нас кухарські прийоми, однак, приготувати таку страву в домашніх умовах під силу будь-якій господині. Продовжувати читання Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель
Смачні смажені гливи з цибулею і спеціями
Для того щоб насолодитися приємним смаком грибів можна використати два способи: купити їх у магазині або зібрати в лісі власноруч. Другий спосіб, звичайно ж, романтичніший. Навіть з малої кількості глив (або інших грибів), можна приготувати неймовірно смачну страву. Продовжувати читання Смачні смажені гливи з цибулею і спеціями
Дуже смачні ліниві голубці в мультиварці
У світі кулінарії існує багато чудових страв, які люблять, практично, усі. Та готують їх господині нечасто, адже багато часу потрібно витратити. Візьмемо голубці. Поки капусту відвариш у окропі, поки розбереш, мало того, що руки ошпарити можна, а ще ж скільки часу, щоб загорнути фарш у листочки. Продовжувати читання Дуже смачні ліниві голубці в мультиварці
Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами
Бігос або бігус – дивовижна та стародавня страва польської кухні, яку, я вважаю, потрібно зареєструвати в ЮНЕСКО, як культурний та історичний пам’ятник. Я шуткую, але для того, щоб приготувати традиційну старовинну страву, дійсно потрібно знати історію: на чому, з яких продуктів, коли та у якій послідовності готували в давні часи. Продовжувати читання Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами
Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка
Зробити незвичайну та дуже смачну сирну запіканку можна з використанням пісочного тіста та аличі. Такий десерт можна ще назвати відкритий пісочний пиріг з сиром або сирник на пісочному тісті. Але, як би ви не назвали цю страву, подавати її до столу краще з чашечкою ароматного чаю чи кави. 🙂 Продовжувати читання Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка
Зелений суп-пюре з брокколі, шпинату, спаржевої квасолі та інших овочів
Супи-креми, супи-пюре – це одні з найцікавіших та самобутніх страв вишуканої французької кухні. Але у нас вони найчастіше вживаються у зв’язку з дитячим, дієтичним або лікувальним харчуванням. Та сьогодні ми зламаємо звичні стереотипи, приготуємо овочевий суп-пюре із зелених овочів та назвемо його «Смарагдовий». Продовжувати читання Зелений суп-пюре з брокколі, шпинату, спаржевої квасолі та інших овочів
Запіканка з куркою, беконом і стручковою квасолею в духовці
Проста в приготуванні, але водночас презентабельна страва, здатна урізноманітнити щоденне меню й привнести пікантну нотку у святкове застілля. Вдале поєднання спаржі, бекону та курячого філе – це незабутній багатогранний смак. Продовжувати читання Запіканка з куркою, беконом і стручковою квасолею в духовці
Простий і смачний салат зі свіжих помідорів з сметаною, часником і базиліком
Особисто я дуже люблю літо через свіжі овочі та зелень. Сьогодні будемо готувати по-справжньому літній салат з помідорів, базиліка, петрушки, часничку та сметанки. Цей салат готується настільки просто, що навіть кулінари-початківці з ним впораються без особливих зусиль. Продовжувати читання Простий і смачний салат зі свіжих помідорів з сметаною, часником і базиліком