Смачне печиво-косички з сирного тіста з лимонно-ванільним ароматом – це неймовірно смачна випічка, рецептом якої ми зараз і поділимося.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Лимонний сік, Маргарин, Сир, Сода, Цукор, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
- Сир – 250 грамів;
- Яйця – 2 штуки;
- Ванілін – 1 пакет;
- Цукровий пісок – 120 грамів;
- Сода – ½ чайної ложки;
- Сік лимона – 1 столова ложка;
- Маргарін- 80 грамів;
- Борошно – 250 грамів.
Для змазування верху і посипання печива:
- Сік лимона – 2 столових ложки;
- Пісок цукровий – 50 грамів.
Як спекти сирне печиво-косички
Сир можна брати як жирний, так і знежирений. Все одно печиво вийде смачним.
Складіть у чашу блендера сир, цукор, ванілін, яйця і збивайте спочатку на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.
Далі до суміші додайте розм’якшений маргарин і продовжуйте збивати.
Після цього, нам потрібно вичавити з лимона сік. 1 столова ложка потрібна, щоб погасити соду, все інше – щоб змастити печиво перед випіканням.
Перекладіть тісто в миску та додайте до нього соду, погашену лимонним соком. В якості альтернативи замість соку можна використати оцет.
Вимішайте тісто ще протягом 5-ти хвилин.
Потроху додайте борошно і продовжуйте вимішувати.
Коли тісто стане густішим, викладіть на стіл борошно і місіть тісто вже руками.
Ось який пружний колобок у вас має вийти.
Далі розкатайте тісто в прямокутник товщиною 1 сантиметр.
Поріжте його на смужки гострим ножем.
Сплетіть косички, як на фото.
Закрийте деко пергаментом, змастіть олією та викладіть косички на відстані одна від одної, бо в процесі випікання вони трохи збільшаться.
Перед випічкою змастіть косички соком лимону та добре потрусіть цукром.
Випікайте косички на середній температурі потягом 30-ти хвилин.
Якщо ви не хочете, щоб косички надто підсмажилися – прикрийте їх фольгою.
Якщо у вас лишилося тісто, загорніть його в харчову плівку і покладать в холодильник – так воно може зберігатися тиждень.
То ж готуйте і смакуйте.