Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Смачне печиво-косички з сирного тіста з лимонно-ванільним ароматом – це неймовірно смачна випічка, рецептом якої ми зараз і поділимося.

Для приготування необхідно взяти:

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

  • Сир – 250 грамів;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Ванілін – 1 пакет;
  • Цукровий пісок – 120 грамів;
  • Сода – ½ чайної ложки;
  • Сік лимона – 1 столова ложка;
  • Маргарін- 80 грамів;
  • Борошно – 250 грамів.

Для змазування верху і посипання печива:

  • Сік лимона – 2 столових ложки;
  • Пісок цукровий – 50 грамів.

Як спекти сирне печиво-косички

Сир можна брати як жирний, так і знежирений. Все одно печиво вийде смачним.

Складіть у чашу блендера сир, цукор, ванілін, яйця і збивайте спочатку на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Далі до суміші додайте розм’якшений маргарин і продовжуйте збивати.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Після цього, нам потрібно вичавити з лимона сік. 1 столова ложка потрібна, щоб погасити соду, все інше – щоб змастити печиво перед випіканням.

Перекладіть тісто в миску та додайте до нього соду, погашену лимонним соком. В якості альтернативи замість соку можна використати оцет.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Вимішайте тісто ще протягом 5-ти хвилин.

Потроху додайте борошно і продовжуйте вимішувати.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Коли тісто стане густішим, викладіть на стіл борошно і місіть тісто вже руками.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Ось який пружний колобок у вас має вийти.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Далі розкатайте тісто в прямокутник товщиною 1 сантиметр.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Поріжте його на смужки гострим ножем.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Сплетіть косички, як на фото.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Закрийте деко пергаментом, змастіть олією та викладіть косички на відстані одна від одної, бо в процесі випікання вони трохи збільшаться.

Сирне печиво-косички з ванільно-лимонним ароматом

Перед випічкою змастіть косички соком лимону та добре потрусіть цукром.

Випікайте косички на середній температурі потягом 30-ти хвилин.

Якщо ви не хочете, щоб косички надто підсмажилися – прикрийте їх фольгою.

Сирне печиво-косички

Якщо у вас лишилося тісто, загорніть його в харчову плівку і покладать в холодильник – так воно може зберігатися тиждень.

То ж готуйте і смакуйте.