Свинячі реберця з грибами, тушковані в соусі на сковороді

Тушковані свинячі реберця з грибами – це неймовірно смачна, проста в приготуванні й поживна страва з підливою для всієї родини. Раптові гості, також не зможуть застати зненацька господиню, якщо у неї під руками буде цей рецепт. Страва, що дуже легко готується, з легкістю завоює серця найвибагливіших гурманів. З допомогою покрокового рецепта свинячих реберець з грибами в ніжному й ароматному соусі, ілюстрованого фотографіями, приготувати її буде під силу, навіть, недосвідченій господині.

Складники:

  • 500 грамів свинячих реберець;
  • 200 грамів печериць;
  • 1-2 цибулини;
  • 1 ст. л. борошна;
  • рослинна олія;
  • пів ч. л. приправи Хмелі-сунелі;
  • чорний перець-горошок і мелений;
  • 1-2 лаврових листи;
  • сіль.

Свинячі реберця з грибами тушковані в соусі

Як приготувати тушковані свинячі реберця з грибами в соусі

Для початку, слід підготувати всі компоненти необхідні для страви. Свинячі реберця потрібно помити в холодній воді, підсушити й розрізати на окремі шматки з кісткою всередині. Потім їх поперчити, посолити й трохи обсипати мукою, для того щоб швидше утворилася рум’яна кірочка при обсмажуванні. Цибулю треба нарізати на півкільця.

Свинячі реберця з грибами тушковані в соусі

Печериці необхідно помити та нарізати пластинками (як на фото).

Свинячі реберця з грибами тушковані в соусі

М’ясо слід обсмажувати на рослинній олії з цибулею до тих пір, доки на реберцях не утвориться рум’яна скоринка.

Свинячі реберця з грибами тушковані з підливою

Після цього, до ребер потрібно помістити гриби, перемішати все й тушкувати протягом 10 хвилин.

Свинячі реберця з грибами тушковані з підливою

Страву необхідно посипати борошном і продовжити тушкувати ще хвилин 5. Обсмажувати борошно з м’ясом, цибулею та грибами потрібно для того, щоб вийшла густа смачна підлива.

Свинячі реберця з грибами тушковані з підливою

Під кінець, реберця з печерицями слід приправити «хмелі-сунелі», додати до них лавровий лист і чорний перець-горошок. Сюди ж необхідно налити гарячої води (вона повинна лише покрити продукти). Далі, страву потрібно посолити, закрити кришкою й тушкувати 20-30 хвилин на маленькому вогні. Свинячі реберця, в результаті, повинні стати м’якими.

Свинячі реберця з грибами тушковані з підливою

До ніжних і ароматних свинячих реберець можна подавати картопляне пюре, тушковану капусту, відварений рис, макарони. Дивовижна підлива підійде до будь-якого гарніру.

Свинячі реберця з грибами тушковані в соусі

Вишукана смачна страва здатна викликати захоплення гостей та рідних.