Тушковані свинячі реберця з грибами – це неймовірно смачна, проста в приготуванні й поживна страва з підливою для всієї родини. Раптові гості, також не зможуть застати зненацька господиню, якщо у неї під руками буде цей рецепт. Страва, що дуже легко готується, з легкістю завоює серця найвибагливіших гурманів. З допомогою покрокового рецепта свинячих реберець з грибами в ніжному й ароматному соусі, ілюстрованого фотографіями, приготувати її буде під силу, навіть, недосвідченій господині.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Лавровий лист, Олія рослинна, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Печериці, Свинячі реберця, Сіль, Хмелі-сунелі, Цибуля ріпчаста
Кухня: Українська кухня
Складники:
- 500 грамів свинячих реберець;
- 200 грамів печериць;
- 1-2 цибулини;
- 1 ст. л. борошна;
- рослинна олія;
- пів ч. л. приправи Хмелі-сунелі;
- чорний перець-горошок і мелений;
- 1-2 лаврових листи;
- сіль.
Як приготувати тушковані свинячі реберця з грибами в соусі
Для початку, слід підготувати всі компоненти необхідні для страви. Свинячі реберця потрібно помити в холодній воді, підсушити й розрізати на окремі шматки з кісткою всередині. Потім їх поперчити, посолити й трохи обсипати мукою, для того щоб швидше утворилася рум’яна кірочка при обсмажуванні. Цибулю треба нарізати на півкільця.
Печериці необхідно помити та нарізати пластинками (як на фото).
М’ясо слід обсмажувати на рослинній олії з цибулею до тих пір, доки на реберцях не утвориться рум’яна скоринка.
Після цього, до ребер потрібно помістити гриби, перемішати все й тушкувати протягом 10 хвилин.
Страву необхідно посипати борошном і продовжити тушкувати ще хвилин 5. Обсмажувати борошно з м’ясом, цибулею та грибами потрібно для того, щоб вийшла густа смачна підлива.
Під кінець, реберця з печерицями слід приправити «хмелі-сунелі», додати до них лавровий лист і чорний перець-горошок. Сюди ж необхідно налити гарячої води (вона повинна лише покрити продукти). Далі, страву потрібно посолити, закрити кришкою й тушкувати 20-30 хвилин на маленькому вогні. Свинячі реберця, в результаті, повинні стати м’якими.
До ніжних і ароматних свинячих реберець можна подавати картопляне пюре, тушковану капусту, відварений рис, макарони. Дивовижна підлива підійде до будь-якого гарніру.
Вишукана смачна страва здатна викликати захоплення гостей та рідних.