Тушкована капуста з фаршем – це смачна та швидка у приготуванні повноцінна другу страву. Щоб її приготувати знадобляться продукти, які є дома у кожного. Мій рецепт з фото покроково розкриє перед вами всі етапи приготування цієї легкої, корисної та соковита овочевої страви з м’ясним фаршем. Отже, починаємо приготування.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Вода, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Суміш перців, Фарш м'ясний, Цибуля
Продукти, які нам сьогодні знадобляться:
- невеликий качан капусти – 1,3 кілограма;
- м’ясний фарш – 350 грам;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- морква – 1 штука.
Зміст
Як приготувати тушковану капусту з фаршем на сковороді
Капусту звільняємо від верхнього забрудненого листя та ріжемо коцками або середнього розміру смужками. Я вибрала другий варіант.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо кубиком.
Моркву очищаємо і трьом на крупній тертці. Її також можна нашаткувати корейської соломкою.
На сковороді розігріваємо 4 столові ложки рослинної олії та викладаємо до неї готовий м’ясний фарш.
Обсмажуємо м’ясо до того стану, коли воно стає розсипчастим і трішечки, ніби, побіліє.
До обсмаженого м’яса додаємо подрібнену цибулю та смажимо все разом ще пару хвилин.
Саме час додати натерту морквину.
Обсмажуємо фарш з овочами хвилин п’ять.
Тепер прийшов час додавання головного інгредієнта – капусти. Викладаємо її на сковородку до вже підготовлених продуктів, додаємо 150 мілілітрів води і, не перемішуючи, закриваємо сковороду кришкою.
Через 10 хвилин капуста обмякнет і вміст можна буде легко перемішати. Додаємо сіль і закриваємо кришку.
Час тушкування капусти варіюється в залежності від її сорту і молодості. Ніжну молоду капусту потрібно готувати не більше 20 хвилин, а ось жорсткі «зимові» сорти доведеться тушкувати і 30-40 хвилин.
Коли страва буде майже готова, тобто капуста буде м’якою, але не розвареною, потрібно додати заключні інгредієнти: 3 столових ложки томатної пасти, 4 щіпки суміші перців і лавровий лист. Все добре перемішуємо.
Тушкуємо вміст сковороди під кришкою ще хвилин 10 і вимикаємо вогонь.
Тушкована капуста з м’ясним фаршем викладається на порційні тарілки і присипається свіжою подрібненою зеленню.
Ідеально підходять для цієї страви кріп, петрушка або зелена цибулька.
Кращі відео-рецепти тушкованої капусти з фаршем і томатом
Перший відео-рецепт демонструє приготування страви подібне до описаного вище способа.
Другий відео-рецепт пропонує іншу послідовність теплової обробки продуктів. Результат – не менш смачна та сочна тушкована капуста. 🙂
І останній, запропонований тут відео-рецепт тушкованої капусти з м’ясним фаршем в мультиварці. Цей найбільш сучасний спосіб приготування цієї гарячої другої страви.
Смачна тушкована капуста з фаршем із м’яса, напевно, сподобається вам і вашим домочадцям. Бажаю всім приємного апетиту!