Тушкована капуста з фаршем і томатною пастою на сковороді - смачна закуска

Тушкована капуста з фаршем і томатною пастою на сковороді – смачна та сочна

Тушкована капуста з фаршем – це смачна та швидка у приготуванні повноцінна другу страву. Щоб її приготувати знадобляться продукти, які є дома у кожного. Мій рецепт з фото покроково розкриє перед вами всі етапи приготування цієї легкої, корисної та соковита овочевої страви з м’ясним фаршем. Отже, починаємо приготування.

Продукти, які нам сьогодні знадобляться:

  • невеликий качан капусти – 1,3 кілограма;
  • м’ясний фарш – 350 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука.

Тушкована капуста з фаршем

Як приготувати тушковану капусту з фаршем на сковороді

Капусту звільняємо від верхнього забрудненого листя та ріжемо коцками або середнього розміру смужками. Я вибрала другий варіант.

Тушкована капуста з фаршем

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо кубиком.

Тушкована капуста з фаршем

Моркву очищаємо і трьом на крупній тертці. Її також можна нашаткувати корейської соломкою.

Тушкована капуста з фаршем

На сковороді розігріваємо 4 столові ложки рослинної олії та викладаємо до неї готовий м’ясний фарш.

Тушкована капуста з фаршем

Обсмажуємо м’ясо до того стану, коли воно стає розсипчастим і трішечки, ніби, побіліє.

Тушкована капуста з фаршем

До обсмаженого м’яса додаємо подрібнену цибулю та смажимо все разом ще пару хвилин.

Тушкована капуста з фаршем

Саме час додати натерту морквину.

Тушкована капуста з фаршем

Обсмажуємо фарш з овочами хвилин п’ять.

Тушкована капуста з фаршем

Тепер прийшов час додавання головного інгредієнта – капусти. Викладаємо її на сковородку до вже підготовлених продуктів, додаємо 150 мілілітрів води і, не перемішуючи, закриваємо сковороду кришкою.

Тушкована капуста з фаршем

Через 10 хвилин капуста обмякнет і вміст можна буде легко перемішати. Додаємо сіль і закриваємо кришку.

Тушкована капуста з фаршем

Час тушкування капусти варіюється в залежності від її сорту і молодості. Ніжну молоду капусту потрібно готувати не більше 20 хвилин, а ось жорсткі «зимові» сорти доведеться тушкувати і 30-40 хвилин.

Тушкована капуста з фаршем

Коли страва буде майже готова, тобто капуста буде м’якою, але не розвареною, потрібно додати заключні інгредієнти: 3 столових ложки томатної пасти, 4 щіпки суміші перців і лавровий лист. Все добре перемішуємо.

Тушкована капуста з фаршем

Тушкуємо вміст сковороди під кришкою ще хвилин 10 і вимикаємо вогонь.

Тушкована капуста з фаршем

Тушкована капуста з м’ясним фаршем викладається на порційні тарілки і присипається свіжою подрібненою зеленню.

Тушкована капуста з фаршем

Ідеально підходять для цієї страви кріп, петрушка або зелена цибулька.

Тушкована капуста з фаршем і томатною пастою на сковороді

Кращі відео-рецепти тушкованої капусти з фаршем і томатом

Перший відео-рецепт демонструє приготування страви подібне до описаного вище способа.

Другий відео-рецепт пропонує іншу послідовність теплової обробки продуктів. Результат – не менш смачна та сочна тушкована капуста. 🙂

І останній, запропонований тут відео-рецепт тушкованої капусти з м’ясним фаршем в мультиварці. Цей найбільш сучасний спосіб приготування цієї гарячої другої страви.

Смачна тушкована капуста з фаршем із м’яса, напевно, сподобається вам і вашим домочадцям. Бажаю всім приємного апетиту!