Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Різдво – чарівне свято, яке з дитинства асоціюється з чудом. А ще Різдво – це сильні морози, святки і ворожіння! А як же в морози без гарячого ароматного чаю? А що за чай без смачної ароматної випічки? Тим більше гості на порозі. Спробуйте спекти смачний і простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом. Як це зробити, я з задоволенням покажу і розкажу в своєму рецепті, використовуючи покроково зроблені фото.

Інгредієнти для відкритого яблучного пирога:

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

  • борошно в / с – 3-4 склянки;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • вершкове масло, або маргарин – 200 гр;
  • 15% сметана – 200 гр;
  • цукор – 2 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • дріжджі свіжі – 30 гр;
  • повидло яблучне.

Як приготувати різдвяний пиріг із дріжджового тіста

Правильно замішане тісто – запорука смачної і м’якої здоби і смачної випічки.

Починаючи готувати, поставте опару: в теплому молоці розведіть дріжджі і 1 ч. л. цукру. Суміш залишіть в теплому місці хвилин на 7-10.

Злегка розтопіть масло, додайте сметану, цукор, яйця.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Перемішайте віночком.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Просійте борошно і введіть в суміш. Влийте опару, що піднялася.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Перемішайте до однорідної маси – тісто вийде густе.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Поставте тісто в тепло, укутайте рушником. Після того як підніметься – перемішайте і залиште, щоб підійшло ще раз.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Тепер, формуємо пиріг. Тісто вийде м’яке, але до рук не пристає. Візьміть шматок розміром в невеликий м’ячик, розімніть руками і розкачайте в прямокутний пласт товщиною 1,5-2 см. Розмір повинен підходити під деко. Покладіть заготовку в деко, краще на лист пергаменту.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Силіконовою лопаткою або ложкою рівномірно нанесіть яблучне повидло.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Залишилося прикрасити різдвяний пиріг. Розкачайте невеликий пласт і гострим ножем або ножицями виріжте силует янгола в профіль. У платті ангела зробіть вирізи. Скачайте тонке колечко – німб і виріжте трубу.

Виріжте вифлеємську зірку.

З пласта виріжте смуги і зробіть 2 косички для бічних сторін, а для верхньої та нижньої частини скрутіть з двох смужок джгути.

Наріжте смуг і зробіть сітку по діагоналі. У ромби покладіть трикутнички тіста.

Змастіть зверху яйцем.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Покладіть, в розігріту на 180 градусів, духовку на 30 хвилин. Як тільки пиріг зарум’яниться – діставайте з духовки.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Ароматний яблучний десерт для Різдва готовий! Розрізаємо різдвяний пиріг з яблучним повидлом на порційні шматочки.

Простий різдвяний пиріг з яблучним повидлом

Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся ніжним смаком домашнього пирога з повидлом не тільки на Різдво!