Картопляне пюре – це простий та смачний гарнір, відомий кожному. Пропонуємо вам рецепт приготування цієї страви, який допоможе зробити пюре максимально легким, ніжним, просто ідеальним.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Молоко, Сіль
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Це пюре з молоком буде доречним гарніром на святковому та повсякденному столі.
Для приготування треба взяти мінімальну кількість продуктів:
- картопля – 700-800 грамів;
- масло вершкове – 50 грамів;
- молоко – 1 склянка;
- сіль.
Як приготувати картопляне пюре
Щоб пюре вийшло смачним, завжди беріть тільки ту картоплю, яка добре розварюється та є розсипчастою. З водянистих картоплин пюре вийде не дуже смачним, пам’ятайте про це.
Картоплю треба почистити, помити та порізати скибочками.
Далі закип’ятить воду і опустіть картоплю саме тоді, коли вона вже закипить – так ви збережете максимальну кількість вітамінів.
Картоплю варто варити на невеликому вогні і слідкувати, щоб її покривала вода. Десь в середині варіння треба посолити страву. А коли картопля майже довариться – поставити молоко грітися.
Ви грієте молоко, щоб пюре було смачнішим, бо в цю страву кухарі рекомендують наливати лише підігріті молочні продукти.
Але до того, як лити молоко – трохи підсушіть картоплю. Для цього злийте з неї воду після того, як вона довариться, і поставте каструлю назад, на маленький вогонь. Так ви допоможете випаруватися зайвій рідині.
Далі картоплю необхідно пом’яти товкачем, не забуваючи додавати вершкове масло. На ньому не варто економити, адже від цього залежить смак пюре.
Після цього можете додавати молоко і далі товкти.
Консистенція пюре повинна бути та, яку ви любите. Дехто надає перевагу більш рідкому, хтось, навпаки, любить густе. Тому робіть так, як вам подобається.
Ось і все, можете подавати пюре до столу. До речі, його не рекомендують розігрівати, тому готуйте ту кількість, яку ви зможете з’їсти гарячою за один раз.
Ось і все, що треба знати, аби приготувати легке і смачне пюре.
Воно стане ідеальним гарніром до риби, м’яса, птиці.
Наприклад, його можна подати до тушкованого кролика. Така страва точно порадує ваших рідних та друзів.