Правильний розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

В Азії рис – це одна з улюблених страв. Тому якщо ви хочете приготувати цей гарнір смачно та правильно – пропонуємо рецепт розсипчастого рису по-китайськи.

Для приготування вам знадобиться лише три інгредієнти:

  • рис басматі – 1 склянка;
  • вода очищена – 2 склянки;
  • масло вершкове – 50 грамів.

Як правильно зварити рис на гарнір по-китайськи

Щоб рис вийшов смачним, зерна мають бути якісними. Тому рекомендуємо брати довгозернистий рис басматі.

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Перед варінням рис треба дуже добре промити, кілька разів змінюючи воду. Промивайте, аж доки вона перестане бути каламутною. А потім залийте рис гарячою водою, поставте на вогонь, підсоліть і доведіть до кипіння.

А далі зменшіть вогонь та створіть конструкцію, як на фото. Для цього вам знадобляться звичайні палички, якими ви їсте суші або інші азійські страви. Покладіть їх на верх каструлі, а зверху поставте кришку. Завдяки такій конструкції рис буде добре варитися і не почне “втікати”

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Варіть його ще 10 хвилин, потім вимкніть вогонь, зніміть кришку покладіть шматок масла, не перемішуючи страву.

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Далі знову закрийте рис кришкою, але цього разу щільно. Закутайте його в рушник, лишіть на 20 хвилин, а потім перемішайте.

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Ось і все, ваш розсипчастий смачний гарнір готовий.

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

Він чудово смакує з рибою, м’ясом, овочами, а ще рис – це дієтична корисна страва, яку обов’язково варто включити в свій раціон.