В Азії рис – це одна з улюблених страв. Тому якщо ви хочете приготувати цей гарнір смачно та правильно – пропонуємо рецепт розсипчастого рису по-китайськи.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Рис, Сіль
Кухня: Китайська кухня
Для приготування вам знадобиться лише три інгредієнти:
- рис басматі – 1 склянка;
- вода очищена – 2 склянки;
- масло вершкове – 50 грамів.
Як правильно зварити рис на гарнір по-китайськи
Щоб рис вийшов смачним, зерна мають бути якісними. Тому рекомендуємо брати довгозернистий рис басматі.
Перед варінням рис треба дуже добре промити, кілька разів змінюючи воду. Промивайте, аж доки вона перестане бути каламутною. А потім залийте рис гарячою водою, поставте на вогонь, підсоліть і доведіть до кипіння.
А далі зменшіть вогонь та створіть конструкцію, як на фото. Для цього вам знадобляться звичайні палички, якими ви їсте суші або інші азійські страви. Покладіть їх на верх каструлі, а зверху поставте кришку. Завдяки такій конструкції рис буде добре варитися і не почне “втікати”
Варіть його ще 10 хвилин, потім вимкніть вогонь, зніміть кришку покладіть шматок масла, не перемішуючи страву.
Далі знову закрийте рис кришкою, але цього разу щільно. Закутайте його в рушник, лишіть на 20 хвилин, а потім перемішайте.
Ось і все, ваш розсипчастий смачний гарнір готовий.
Він чудово смакує з рибою, м’ясом, овочами, а ще рис – це дієтична корисна страва, яку обов’язково варто включити в свій раціон.