Гарячий салат з овочів з баклажанами та пекучим перцем ідеально підходить до шашлику, але й може бути гарніром до будь-якої страви з м’яса або самостійною вегетаріанською стравою. Для приготування гарячого салату знадобиться не більше, ніж 20 хвилин. Якщо комусь не подобається смак пекучого перцю, то можна додати лише його частину або й взагалі не використовувати, тобто орієнтуватися на особисті смакові вподобання. Кожен нюанс приготування гарячого овочевого салату з баклажанами детально описаний в покроковому фоторецепті.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Кріп, Лимонний сік, Морква, Оливкова олія, Перець гострий стручковий, Перець чорний мелений, Помідори, Сіль, Цибуля ріпчаста, Часник
Складники:
- 2 середні морквини;
- 3 зубки часнику;
- 1 велика цибуля;
- 1 баклажан;
- половинка солодкого червоного перцю;
- половинка солодкого жовтого перцю;
- 1 перець чилі;
- 2 середні помідори;
- 3 гілочки кропу;
- чорний мелений перець і сіль (за смаком);
- 2 ст. л. свіжого соку лимону;
- 50 мілілітрів оливкової олії.
Як зробити гарячий салат з овочів з баклажанами
Насамперед, слід підготувати овочі. Моркву почистити та нарізати на великі шматки. Зубки часнику теж почистити, якщо зубок дуже великий його можна розрізати навпіл. Потім, треба розігріти на середньому вогні сковороду з оливковою олією. Спочатку, варто обсмажувати моркву, бо вона готується найдовше. Через 3 хвилини до неї слід вкинути часник.
Доки морква з часником підсмажуються, потрібно розрізати навпіл очищену цибулину. Потім, кожну половинку слід нарізати вздовж на великі часточки й також відправити на сковороду до моркви з часником. Після цього, можна вкидати й чергу великі кубики баклажана, червоного та жовтого перцю. Вогонь весь час повинен бути середнім. Овочі під час готування необхідно періодично помішувати. Смажитися вони повинні доти, доки не приготуються баклажани.
Насамкінець, потрібно нарізати великими шматочками помідори та помістити їх на сковороду, а потім додати шматочки перцю чилі, чорний мелений перець і сіль. Після цього, овочі повинні бути на вогні ще хвилин 5. Ні в якому разі не можна забути їх перемішувати.
Готові овочі слід викласти в салатницю, збризнути лимонним соком і посипати нарізаним кропом.
Подавати на стіл його необхідно ще в теплому вигляді. Гарячий овочевий салат з баклажанами дуже смачний. Ним можна насолоджуватися й в охолодженому вигляді. Всім, хто вперше спробує приготувати за цим покроковим рецептом, обов’язково сподобається його простота та смачний результат.