Сосиски в тісті Мумії – страшна закуска на Хелловін

Випічка, яку сьогодні презентую, це ситні, смачні, цікаві та веселі сосиски в тісті. Їх можна приготувати як на кожен день, так і на пікнік або на святковий стіл. Якщо проявити фантазію, то звичайний пиріжок з сосискою перетвориться на страшну мумію. Сосиски в тісті Мумії – саме та закуска, яку просто необхідно включати в меню на Хелловін. Ця страшно оригінально оформлена випічка буде доречна саме на це свято. Сам рецепт в святковому меню на  Хеллоуін має, зазвичай, страшно жахливу назву “Мумія повертається”.

Продовжувати читання Сосиски в тісті Мумії – страшна закуска на Хелловін

Скумбрія запечена в фользі з розмарином і часниковим соусом

Запечена скумбрія з часником і розмарином – проста страва з вишуканим смаком, яку зможе швидко зробити в домашніх умовах будь-яка господиня. Така гаряча рибна закуска відмінно доповнить гарніри з рису і коренеплодів, урізноманітнить святкове пісне меню красивою і апетитною подачею. Продовжувати читання Скумбрія запечена в фользі з розмарином і часниковим соусом

Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Зазвичай, кулінарки не приділяють належної уваги субпродуктам та рідко готують з них страви, особливо, коли мова йде про нирки. А даремно. Адже, баранячі, свинячі та яловичі нирки – це джерело цінних мікроелементів. До того ж, за якістю та вмістом білків нирки не поступаються м’ясу. Головне – правильно приготувати цей субпродукт, щоб позбутися специфічного запаху та отримати смачну страву. Продовжувати читання Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Запечена рулька або вепрове коліно по-чеськи

Рулька свиняча, запечена в духовці по-чеськи (Pečené vepřové koleno) – це чудова святкова страва, яка буде ідеальною прикрасою тематичного святкового столу. Продовжувати читання Запечена рулька або вепрове коліно по-чеськи

Холодець без желатину, з домашньої курки і свинини в мультиварці-скороварці

Холодець — традиційна та дуже популярна страва української, білоруської та російської кухні. Домашній смачний холодець господині завжди подають до святкового столу на Новий рік, Різдво, Великдень. Продовжувати читання Холодець без желатину, з домашньої курки і свинини в мультиварці-скороварці

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Якщо правильно приготувати плов, то це буде не тільки ситна, але й гарна страва. Рис повинен бути розсипчастим, зернятка пухкі та насичені ароматами усіх інгредієнтів та приправ плову. За класичним рецептом для приготування страви беруть молоду баранину, та багато варіантів плова адаптовані під телятину, яловичину, свинину, навіть курку. Продовжувати читання Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті

Свиняча грудинка, запечена в духовці з картоплею

Свинячу грудинку, запечену з картоплею у духовці, я називаю стравою по-селянськи. Дійсно, правильно така страва готується в сільській печі, як і подібні ситні страви зі свинини, які раніше готували сільські бабусі. Продовжувати читання Свиняча грудинка, запечена в духовці з картоплею

“Колючі” дитячі їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Якщо у Ваших дітей незабаром день народження і Ви продумуєте святкове меню, то сьогоднішній рецепт «колючих» парових котлет Вам точно знадобиться. А коли до свята ще далекувато, просто здивуйте своїх рідних смачними дитячими їжачками з фаршу та рису, які готуються в мультиварці на пару. Продовжувати читання “Колючі” дитячі їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Дієтичний суп з курячих сердечок з домашньою локшиною в мультиварці

Я уже описувала рецепт, як приготувати та правильно зберігати домашню локшину для гарнірів та супів. Сьогодні хочу розповісти, як швидко зварити смачний суп з курячих сердечок саме з домашньою локшиною. Я готуватиму суп в чудо-помічниці господинь — мультиварці, а до розповіді додаю покроково відзняті фото для наочності процесу. Продовжувати читання Дієтичний суп з курячих сердечок з домашньою локшиною в мультиварці

Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами

Бігос або бігус – дивовижна та стародавня страва польської кухні, яку, я вважаю, потрібно зареєструвати в ЮНЕСКО, як культурний та історичний пам’ятник. Я шуткую, але для того, щоб приготувати традиційну старовинну страву, дійсно потрібно знати історію: на чому, з яких продуктів, коли та у якій послідовності готували в давні часи. Продовжувати читання Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами