Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Здається, нема простішої кулінарної справи, як відварити макарони в каструлі. Але дуже часто господині стикаються з проблемою, коли макаронні вироби (різної форми) злипаються один до одного, утворюючи грудку. Існує декілька секретів, які допоможуть вийти з подібної ситуації й дозволять завжди подавати до столу апетитні макарони, які матимуть ідеальну форму й не будуть липнути. Досвідчені господині переконані, що взявши на замітку наступні покрокові рекомендації з фото, все обов’язково вийде якнайкраще.

Складники:

  • 150 грамів макаронів;
  • 300 мілілітрів води;
  • 1 ч. л. солі (морської або звичайної);
  • 15 грамів вершкового масла.

Як правильно зварити макарони в каструлі

Насамперед, необхідно вибрати макарони, які хочеться приготувати. Це можуть бути які завгодно макаронні вироби. Багатьом, наприклад, подобаються ріжки, які зображені на ілюстраціях до рецепта.

У каструлю треба налити 300 мл води й відправити на максимальний вогонь, щоб вона швидше закипіла. Адже переважно макарони готуються тоді, коли обмаль часу.

Після того, як закипить вода, в неї потрібно всипати ложку солі. Дуже добре зупинити свій вибір на морській, тому що в ній багато йоду, необхідного для здоров’я людини. Дуже важливо додавати сіль лише в киплячу воду, тому що саме в цей момент відбувається потрібна для хорошого результату взаємодія.

Далі, в солону воду потрібно всипати макарони й перемішати їх. Вогонь повинен “залишатися” на максимальній потужності, щоб вода знову якнайшвидше закипіла.

Як правильно варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Після цього, необхідно зменшити вогонь на повільний. Макарони ретельно перемішати, щоб крохмаль, що виділяється під час варіння, розподілився рівномірно в воді й макарони НЕ злиплися. Готуватися макаронні вироби в каструлі повинні біля 5 хвилин.

Як правильно варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Далі, плиту потрібно вимкнути, й залишити макарони під закритою кришкою ще на декілька хвилин. Відкривши кришку, через деякий час, можна побачити, що вони набрякли й збільшилися в об’ємі (як на фото).

Як правильно варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Після цього, макарони слід відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода. Потім, промити їх під холодною водою, щоб позбутися крохмалю, який, зазвичай, і є причиною злипання. Промивати макаронні вироби потрібно не довго, щоб вони не сильно остигли. Адже такими їх прийдеться подавати до столу, а це не зовсім смачно. Тому кілька секунд цілком вистачить.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Макарони без води необхідно помістити назад в каструлю, додати до них шматок вершкового масла (можна використати й рослинну олію, все залежить від смакових уподобань) й перемішувати доти, доки воно не розтане. Готова страва має дуже апетитний вигляд і аромат.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Весь процес правильного приготування макаронів дуже зручний, тому що займає не більше, ніж 10 хвилин.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Подавати до макаронних виробів можна м’ясо, сир, кетчуп, ковбаски й інші смачні доповнення.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Знаючи всі секрети варіння макаронів, завжди вийде готувати їх ніжними й смачними.