Здається, нема простішої кулінарної справи, як відварити макарони в каструлі. Але дуже часто господині стикаються з проблемою, коли макаронні вироби (різної форми) злипаються один до одного, утворюючи грудку. Існує декілька секретів, які допоможуть вийти з подібної ситуації й дозволять завжди подавати до столу апетитні макарони, які матимуть ідеальну форму й не будуть липнути. Досвідчені господині переконані, що взявши на замітку наступні покрокові рекомендації з фото, все обов’язково вийде якнайкраще.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Макарони, Сіль
Складники:
- 150 грамів макаронів;
- 300 мілілітрів води;
- 1 ч. л. солі (морської або звичайної);
- 15 грамів вершкового масла.
Як правильно зварити макарони в каструлі
Насамперед, необхідно вибрати макарони, які хочеться приготувати. Це можуть бути які завгодно макаронні вироби. Багатьом, наприклад, подобаються ріжки, які зображені на ілюстраціях до рецепта.
У каструлю треба налити 300 мл води й відправити на максимальний вогонь, щоб вона швидше закипіла. Адже переважно макарони готуються тоді, коли обмаль часу.
Після того, як закипить вода, в неї потрібно всипати ложку солі. Дуже добре зупинити свій вибір на морській, тому що в ній багато йоду, необхідного для здоров’я людини. Дуже важливо додавати сіль лише в киплячу воду, тому що саме в цей момент відбувається потрібна для хорошого результату взаємодія.
Далі, в солону воду потрібно всипати макарони й перемішати їх. Вогонь повинен “залишатися” на максимальній потужності, щоб вода знову якнайшвидше закипіла.
Після цього, необхідно зменшити вогонь на повільний. Макарони ретельно перемішати, щоб крохмаль, що виділяється під час варіння, розподілився рівномірно в воді й макарони НЕ злиплися. Готуватися макаронні вироби в каструлі повинні біля 5 хвилин.
Далі, плиту потрібно вимкнути, й залишити макарони під закритою кришкою ще на декілька хвилин. Відкривши кришку, через деякий час, можна побачити, що вони набрякли й збільшилися в об’ємі (як на фото).
Після цього, макарони слід відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода. Потім, промити їх під холодною водою, щоб позбутися крохмалю, який, зазвичай, і є причиною злипання. Промивати макаронні вироби потрібно не довго, щоб вони не сильно остигли. Адже такими їх прийдеться подавати до столу, а це не зовсім смачно. Тому кілька секунд цілком вистачить.
Макарони без води необхідно помістити назад в каструлю, додати до них шматок вершкового масла (можна використати й рослинну олію, все залежить від смакових уподобань) й перемішувати доти, доки воно не розтане. Готова страва має дуже апетитний вигляд і аромат.
Весь процес правильного приготування макаронів дуже зручний, тому що займає не більше, ніж 10 хвилин.
Подавати до макаронних виробів можна м’ясо, сир, кетчуп, ковбаски й інші смачні доповнення.
Знаючи всі секрети варіння макаронів, завжди вийде готувати їх ніжними й смачними.