Смачна підлива з печінкою, томатним соком, цибулею і морквою

Томатна підлива є найпопулярнішою серед тих підлив, які є в кулінарному арсеналі господинь протягом багатьох років. Тому й існує безліч варіантів її приготування. В цій статті йтиметься саме про смачну підливу з печінкою і томатом. Куштувати страви з такою підливою – це не тільки смачно та ситно, але й дуже корисно. Перевірений рецепт, оформлений покроковими фото, вартий уваги кожного.

Складники:

  • 2 морквини;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 300 грамів печінки (курячої або індичої);
  • 1,5 склянки томатного соку;
  • 2 лаврові листки;
  • 2 ст. л. кетчупу;
    1 ч. л. морської солі;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 1/3 ч. л. меленої суміші перців;
  • 1/3 ч. л. меленого коріандру.

Як приготувати смачну підливу з печінкою і томатом

Щоб приготувати страву необхідно відварити або стушкувати до готовності, або до напівготовності, курячу або індичу печінку.

Потім, слід підготувати овочі: помити та почистити. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці, що має середні отвори.

Смачна підлива з печінки з томатним соком, цибулею і морквою

На розігріту сковороду з оливковою олією потрібно відправити овочі та обсмажити їх.

Смачна підлива з печінки з томатним соком, цибулею і морквою

Готову печінку нарізати на невеликі шматки.

Смачна підлива з печінки з томатним соком, цибулею і морквою

Додати її до овочів, що смажаться.

Смачна підлива з печінки з томатним соком, цибулею і морквою

Потім, налити томатного соку, посолити морською сіллю, додати лавровий лист, коріандр і суміш перців. Все разом повинно готуватися під кришкою на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.

Смачна підлива з печінки з томатним соком, цибулею і морквою

Після, потрібно додати трохи борошна та кетчупу. Перемішати й тушкувати ще 2-3 хвилини. Підлива з печінкою готова.

Смачна підлива з печінкою, томатним соком, цибулею і морквою

Підлива, в результаті, виходить дуже ситною. Вона дуже смачна й корисна, а печінкові шматки в томатному соку дуже ніжні й соковиті.

Смачна підлива з печінкою, томатним соком, цибулею і морквою

З нею дуже добре смакуватимуть гарнір з рису, макаронів чи картопляного пюре.

Смачна підлива з печінкою, томатним соком, цибулею і морквою

Кожна господиня, безперечно, надасть перевагу такому томатному соусу з овочами й шматочками печінки й не захоче пригощати своїх рідних купленими кетчупами та ковбасою. Покроковий рецепт стане незамінним помічником і процес приготування апетитної смакоти принесе лише позитивні емоції.