Під час посту господині хочуть продовжувати радувати рідних та гостей смачною пісною випічкою. Але не всі знають як зробити смачне пісне тісто для десертів. Виявляється, що це дуже просто. Пропоную рецепт пісного кексу без яєць, молока, масла, дріжджів. На приготування ви й 30 хвилин не витратите.
Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.
Інгредієнти:
сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
курячі яйця (великі) – 3 шт.;
цукор – 180 грам;
ванілін -0,5 ч. ложки;
сода – 0,25 ч. ложки;
пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
зелений виноград – 1 гілочка;
лимон для декорування – 2 кружальця;
цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
вершкове масло для змащування форми.
Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом
В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.
Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.
Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.
Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.
Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.
Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.
І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!
Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти
Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.
Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає десерту соковитість і незвичайний смак.
І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.
Сьогодні до чаю я вирішила спекти швидкий яблучний пиріг з готового листкового тіста, що має назву «Яблучні троянди». Звісно, доведеться докласти трохи зусиль, щоб сформувати красиві квіточки, але десерт того вартий. Зауважу, що в процесі випікання троянди значно збільшуються в розмірі та поступово заповнюють собою у формі весь вільний простір. Продовжувати читання Пиріг Яблучні троянди з листкового тіста – простий і швидкий яблучний десерт
Колись давно моя подруга написала мені рецепт великодніх крашанок, які виготовляються з шоколаду, сиру і начинки. Та у рецепта був недолік: на приготування вишуканого кондитерського шедевру потрібно витратити багато часу. Тому я адаптувала давній рецепт подруги на свій: смачний десерт з сиру, арахісом та курагою у шоколадному кошику. Процес приготування десерту простий та швидкий, він підійде навіть для початківців у кулінарії. Продовжувати читання Смачний сирний десерт з курагою та арахісом в шоколадному кошику
Цю дивовижну випічку я почастувала вперше, у подруги, коли вона привезла з поїздки в Італію паску панеттоне. Панеттоне — це традиційний італійський кекс, у якому повітряне тісто поєднується з ароматним мигдалем, цукатами, родзинками та горішками. Тоді ще я подумала, що такої смакоти я ніколи не зумію спекти, тому й не пробувала випікати. Продовжувати читання Італійський Панеттоне – проста і смачна паска в хлібопічці