Круасани з дріжджового листкового тіста з заварним ванільним кремом Патісєр

Круасани з дріжджового листкового тіста – це неймовірно смачна, ароматна, хрустка випічка. Пропонуємо вам елементарний рецепт її приготування.

А щоб вони вийшли ідеальними, пропонуємо ще і рецепт крему Патісєр (Patissiere). До речі, якщо в нього додати збиті вершки (200 мілілітрів), то у вас вийде крем муслін.

Для приготування треба взяти:

  • 1 упаковка дріжджового листкового тіста;
  • яйце для змащування круасанів;
  • 2 столові ложки цукрової пудри для присипки.

Для крему заварного крему Патісєр:

  • 150 грамів цукрового піску;
  • 3 яєчних жовтки;
  • 400 мілілітрів, молока 3,6%;
  • 30 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
  • 1 столову ложку ванільного цукру.

Зміст

Як приготувати круасани з ванільним заварним кремом

Як зробити заварний крем Патісєр в домашніх умовах

Змішайте в кухлику цукор з борошном і ванільним цукром, додайте жовтки та перемішуйте, доки маса не стане схожою на крихти. Далі додайте 150 мілілітрів холодного молока і ще раз перемішайте.

Решту молока доведіть до кипіння, влийте його кількома етапами в основний крем, постійно його перемішуючи.

Далі поставте на вогонь і мішайте, доки крем не загусне. Потім зніміть з плити і лишіть охолоджуватися.

Заварний ванільний крем Патісьер

Як робити круасани

Поділіть тісто на прямокутники, розкачайте та покладіть на одну сторону столову ложку крему.

готуємо груассани

Далі загніть тісто і поріжте на смужки, як на фото.

формуємо круасани

Після цього загорніть смужки, щоб вийшов круасан. Тепер вам треба викласти випічку на пергамент, змастити вершковим маслом і почекати 10 хвилин.

сформовані круасани

Далі змастіть круасани яйцем та випікайте в духовці, розігрітій до 180-ти градусів за Цельсієм 18-20 хвилин.

Домашні круасани з заварним кремом

Коли випічка вистигне, присипте її цукровою пудрою.

Круасани з заварним кремом

Ваші неймовірно смачні круасани готові.

Круасани з заварним кремом

Насолоджуйтеся стравою та пригощайте нею близьких. Смачного!