Круасани з дріжджового листкового тіста – це неймовірно смачна, ароматна, хрустка випічка. Пропонуємо вам елементарний рецепт її приготування.
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Вершкове масло, Жовток, Листкове дріжджове тісто, Молоко, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Французька кухня
А щоб вони вийшли ідеальними, пропонуємо ще і рецепт крему Патісєр (Patissiere). До речі, якщо в нього додати збиті вершки (200 мілілітрів), то у вас вийде крем муслін.
Для приготування треба взяти:
- 1 упаковка дріжджового листкового тіста;
- яйце для змащування круасанів;
- 2 столові ложки цукрової пудри для присипки.
Для крему заварного крему Патісєр:
- 150 грамів цукрового піску;
- 3 яєчних жовтки;
- 400 мілілітрів, молока 3,6%;
- 30 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
- 1 столову ложку ванільного цукру.
Зміст
Як приготувати круасани з ванільним заварним кремом
Як зробити заварний крем Патісєр в домашніх умовах
Змішайте в кухлику цукор з борошном і ванільним цукром, додайте жовтки та перемішуйте, доки маса не стане схожою на крихти. Далі додайте 150 мілілітрів холодного молока і ще раз перемішайте.
Решту молока доведіть до кипіння, влийте його кількома етапами в основний крем, постійно його перемішуючи.
Далі поставте на вогонь і мішайте, доки крем не загусне. Потім зніміть з плити і лишіть охолоджуватися.
Як робити круасани
Поділіть тісто на прямокутники, розкачайте та покладіть на одну сторону столову ложку крему.
Далі загніть тісто і поріжте на смужки, як на фото.
Після цього загорніть смужки, щоб вийшов круасан. Тепер вам треба викласти випічку на пергамент, змастити вершковим маслом і почекати 10 хвилин.
Далі змастіть круасани яйцем та випікайте в духовці, розігрітій до 180-ти градусів за Цельсієм 18-20 хвилин.
Коли випічка вистигне, присипте її цукровою пудрою.
Ваші неймовірно смачні круасани готові.
Насолоджуйтеся стравою та пригощайте нею близьких. Смачного!