Індичка з грибами у вершковому соусі – це неймовірно смачна страва, яка буде смакувати всім любителям ніжного пташиного м’яса.
Інгредієнти: Вершки, Гриби, Індичка, Коріння, Молоко, Морква, Плавлений сир, Приправи, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Для приготування можна брати не тільки філе індички, але і курки. Гриби можуть бути як свіжими, так і замороженими або сушеними.
Для вершкового соусу треба взяти цибулю, моркву, біле коріння, молоко або вершки, два плавлених сирки, дві ложки олії та спеції.
На приготування цієї страви ви витратите максимум 40 хвилин.
Як приготувати індичку з грибами у вершковому соусі
Спочатку розморозьте м’ясо та гриби. Солити перед приготуванням їх не треба.
Далі поріжте шматочками цибулю, моркву та селеру.
Після цього розігрійте олію на пательні та в сотейнику. В сотейник викладіть смажитися цибулю, а на пательню – індичку.
Коли м’ясо зарум’яниться, а цибуля стане прозорою, на пательню викладаємо гриби, а в сотейник – селеру, моркву і суху суміш з таких приправ: петрушка, пастернак, селера, порей. Кілька хвилин обсмажуйте все на сильному вогні, потім зменшіть температуру, накрийте ємності кришками і тушкуйте 10-15 хвилин. Інгредієнти мають готуватися у власному соку, але якщо його не вистачає – додайте трохи води.
Далі поріжте сирки.
Додайте в сотейник нарізаний сир, постійно помішуючи влийте молоко і, продовжуючи помішувати підігрійте суміш, щоб сирок розплавився. Потім подрібніть усе в блендері. Якщо хочете щоб соус був рідким – додайте ще молока чи вершків.
Додайте траву, базилік та трохи солі. Викладіть в соус м’ясо, перемішайте, поспите свіжозмеленою сумішшю перців, вимкніть вогонь, досоліть, якщо треба, та накрийте кришкою і лишить на кілька хвилин, щоб страва настоялася.
До цієї страви можна подавати рис, гречку, картоплю, пасту.