Цю дивовижну випічку я почастувала вперше, у подруги, коли вона привезла з поїздки в Італію паску панеттоне. Панеттоне — це традиційний італійський кекс, у якому повітряне тісто поєднується з ароматним мигдалем, цукатами, родзинками та горішками. Тоді ще я подумала, що такої смакоти я ніколи не зумію спекти, тому й не пробувала випікати. Але коли знову побувала у подруги в гостях і вона до чашки кави подала кекс панеттоне, та розказала, що приготувала його власноруч, я вирішила і сама спробувати випекти таке чудо. Кекс вийшов дуже смачний та пишний. Тому я хочу поділитися з господинями своїм практично отриманим досвідом та детальним рецептом, з покроково зробленими фото. Тісто я замішувала у хлібопічці.
Інгредієнти: Ароматизатор, Борошно, Ванільний цукор, Вершкове масло, Горіхи, Журавлина, Курага, Молоко, Родзинки, Сіль, Сухі дріжджі, Цукати, Цукор, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Для випічки нам знадобиться:
- тепле молоко – 120 мл;
- яйця – 3 штуки;
- борошно – 480 гр.;
- масло – 100 гр.;
- цукор – 100 гр.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- ванільний цукор;
- сухі дріжджі – 7 гр.;
- цукати, родзинки, курага, сушена журавлина, горіхи;
- ароматизатор для тіста.
Як спекти паску панеттоне в хлібопічці
На першому етапі приготування тіста потрібно у мисці збити яйця з цукровим піском.
Далі у миску наливаємо тепленьке молоко та отриману суміш переливаємо у відерце хлібопічки.
До молочно-яєчної суміші додаємо сухі дріжджі, просіяне борошно, сіль, ванільний цукор і вливаємо ароматизатор для тіста. Я додала апельсиновий, та лимонний також чудово підходить.
Тепер у хлібопічці встановлюємо режим замісу здобного тіста.
Через 10 хвилин додаємо м’яке масло.
Тісто повинно вийти як круглий м’який шар. Якщо так не вийшло, додаємо до тіста кілька ложок просіяного борошна та знову включаємо хлібопічку. Коли тісто перемішається, виймаємо його, кладемо на обробну дошку та додаємо до нього горіхи, цукати та сухофрукти, перемішуємо.
У злегка змащені форми для пасок або кексів розкладаємо готове тісто на 1/3 частину форми.
Ставимо в тепле місце, доки тісто не підніметься до верху форм.
Час на випікання — п’ятнадцять хвилин при температурі 200 градусів, далі ставимо 180 (в залежності від типу Вашої духовки). Я випікала ще 35 хвилин.
Паски потрібно залишити у формах, доки вони повністю охолонуть, зверху накрити лляними рушниками. А кекси можна діставати трохи теплими.
Тепер залишилося прикрасити панеттоне – поливаємо зверху пишну та смачну паску шоколадною глазур’ю та присипаємо різнокольоровою посипкою. Всім гарного настрою та смачних свят!