Італійський Панеттоне – проста і смачна паска в хлібопічці

Цю дивовижну випічку я почастувала вперше, у подруги, коли вона привезла з поїздки в Італію паску панеттоне. Панеттоне — це традиційний італійський кекс, у якому повітряне тісто поєднується з ароматним мигдалем, цукатами, родзинками та горішками. Тоді ще я подумала, що такої смакоти я ніколи не зумію спекти, тому й не пробувала випікати. Але коли знову побувала у подруги в гостях і вона до чашки кави подала кекс панеттоне, та розказала, що приготувала його власноруч, я вирішила і сама спробувати випекти таке чудо. Кекс вийшов дуже смачний та пишний. Тому я хочу поділитися з господинями своїм практично отриманим досвідом та детальним рецептом, з покроково зробленими фото. Тісто я замішувала у хлібопічці.

Італійська паска Панеттоне

Для випічки нам знадобиться:

  • тепле молоко – 120 мл;
  • яйця – 3 штуки;
  • борошно – 480 гр.;
  • масло – 100 гр.;
  • цукор – 100 гр.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • ванільний цукор;
  • сухі дріжджі – 7 гр.;
  • цукати, родзинки, курага, сушена журавлина, горіхи;
  • ароматизатор для тіста.

Як спекти паску панеттоне в хлібопічці

На першому етапі приготування тіста потрібно у мисці збити яйця з цукровим піском.

Італійська паска Панеттоне

Далі у миску наливаємо тепленьке молоко та отриману суміш переливаємо у відерце хлібопічки.

Італійська паска Панеттоне

До молочно-яєчної суміші додаємо сухі дріжджі, просіяне борошно, сіль, ванільний цукор і вливаємо ароматизатор для тіста. Я додала апельсиновий, та лимонний також чудово підходить.

Італійська паска Панеттоне

Тепер у хлібопічці встановлюємо режим замісу здобного тіста.

Через 10 хвилин додаємо м’яке масло.

Італійська паска Панеттоне

Тісто повинно вийти як круглий м’який шар. Якщо так не вийшло, додаємо до тіста кілька ложок просіяного борошна та знову включаємо хлібопічку. Коли тісто перемішається, виймаємо його, кладемо на обробну дошку та додаємо до нього горіхи, цукати та сухофрукти, перемішуємо.

Італійський кекс Панеттоне

У злегка змащені форми для пасок або кексів розкладаємо готове тісто на 1/3 частину форми.

Італійська паска Панеттоне

Ставимо в тепле місце, доки тісто не підніметься до верху форм.

Італійська паска Панеттоне

Час на випікання — п’ятнадцять хвилин при температурі 200 градусів, далі ставимо 180 (в залежності від типу Вашої духовки). Я випікала ще 35 хвилин.

Італійська паска Панеттоне

Паски потрібно залишити у формах, доки вони повністю охолонуть, зверху накрити лляними рушниками. А кекси можна діставати трохи теплими.

Італійський кекс Панеттоне

Тепер залишилося прикрасити панеттоне – поливаємо зверху пишну та смачну паску шоколадною глазур’ю та присипаємо різнокольоровою посипкою. Всім гарного настрою та смачних свят!