Що може бути смачніше, ніж молода картопля? Я вважаю, що за яким би рецептом ми не готували, картопля завжди вийде ніжною та смачною. Та багато хто не любить чистити саме молоду картоплю. Раджу Вам приготувати за моїм простим рецептом невелику молоду картопельку прямо в шкірці. Картопля запікається в мультиварці разом із заправкою зі сметани, ароматного часника та свіжого укропу. Завдяки такій заправці страва виходить неймовірно ароматною, ніжною та має невелику гостроту. А завдяки приготуванню в мультиварці зберігаються всі корисні властивості картоплі. Давайте готувати?
Інгредієнти: Картопля, Кріп, Молода картопля, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Часник
Інгредієнти:
- картопля молода – 700 гр.;
- сметана – 200 гр.;
- часник – 2 невеликих головки;
- кріп – невеликий пучок;
- сіль – ½ ч.л.;
- соняшникова олія – 30 мл.
Як приготувати молоду картоплю в мультиварці
Спершу потрібно вибрати картоплю: невелику, приблизно одного розміру, щоб вона рівномірно обсмажилася, а далі запеклася.
Отже, ретельно вимиваємо картоплю щіточкою для овочів, обсушуємо її паперовою серветкою або рушником.
Далі наливаємо у чашу мультиварки соняшникову олію, кладемо у чашу картоплю.
У мультиварці встановлюємо режим «Жарка» та починаємо обсмажувати картоплю. Періодично перевертаємо її щипцями чи помішуємо силіконовою лопаткою до тих пір, поки на картоплі не з’явиться золотава скоринка.
Доки картопля смажиться, у нас є час, щоб зробити сметанний соус. До сметани додаємо заздалегідь очищені та пропущені через часникодавку зубчики часнику та сіль. Все добре розмішуємо.
Коли картопля стала рум’яною , із золотистою скоринкою, заливаємо у чашу сметанно-часничний соус.
Тепер встановлюємо режим «Випічка» або «Тушкування» на одну годину. Ви тільки погляньте, яка дивовижна смакота вийшла у нас.
За час, поки картопля запікається, гарненько миємо кріп, видаляємо товсті стебла, залишаємо тільки ніжні гілочки, дрібно нарізаємо ножем.
Готову молоду картоплю я зазвичай подаю до столу порціонно. А перед самою подачею гарненько притрушую кропом. Аромат неймовірний.
Страва з молодої картоплі з сметанною заправкою виходить ситною, тож до неї слід приготувати салат з будь-яких ранніх свіжих овочів, наприклад, як у мене на фото – з капусти і огірків.