Під час перегляду улюблених кулінарних передач я записала цей рецепт приготування цікавого варіанту великодньої випічки без дріжджів. Пізніше приготувала кекс відповідно до свого смаку та можливостей. Продовжувати читання Найсмачніший англійський великодній кекс Сімнель
Інгредієнт рецептів: Цукати
Італійський Панеттоне – проста і смачна паска в хлібопічці
Цю дивовижну випічку я почастувала вперше, у подруги, коли вона привезла з поїздки в Італію паску панеттоне. Панеттоне — це традиційний італійський кекс, у якому повітряне тісто поєднується з ароматним мигдалем, цукатами, родзинками та горішками. Тоді ще я подумала, що такої смакоти я ніколи не зумію спекти, тому й не пробувала випікати. Продовжувати читання Італійський Панеттоне – проста і смачна паска в хлібопічці
Смачна домашня сирна заварна паска з цукатами
З давніх-давен до Великодня існує традиція випікати святкові паски. На святковому столі також обов’язково має бути сирна паска. Сьогодні у кожному магазині можна купити солодку паску на свято Світлого Христового Воскресіння, але я ще ні разу не бачила у продажу сирних пасок. Продовжувати читання Смачна домашня сирна заварна паска з цукатами
Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза
Сучасна кухонна техніка, така як, мультиварка, електросушарка, блендер чи електром’ясорубка, значно спростила господаркам процес приготування їжі. Не маючи таких помічників, нашим матусям доводилося пильнувати біля плити під час приготування тих же молочних каш, щоб не проґавити закипання молока. Сьогодні достатньо скористатися мультиваркою та спокійно займатися своїми ділами, поки смачна молочна рисова каша вариться.
Моя улюблена з дитинства молочна рисова каша мала особливий інгредієнт – гарбузові цукати. Сьогодні я приготую для своїх дітей саме таку особливу кашу на молоці. Однак для полегшення процесу скористаюся сучасними приладами та довірю сушку цукатів електросушарці, а приготування самої каші – мультиварці. Сподіваюся вам сподобається цей рецепт і ви нагодуєте своїх рідних смачною молочною стравою. Дотримуйтеся наведених інструкцій, щоб без зусиль та клопоту зварити молочну рисову кашу з гарбузовими цукатами.
Ідеальний рецепт рисової каші на молоці я підбирала дослідницьким шляхом. Пробувала одні – страва виходила надто густою, готувала за іншими – каша була надто рідкою. Запорука ідеальної консистенції криється в точності пропорцій, тому я обов’язково відміряю всі компоненти кухонними вагами.
Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці
Для ідеальної молочної каші нам потрібно 70 грам рису (бажано круглозернистого), а також 110 грам цукатів з гарбуза. В кашу можна додати будь-які інші цукати за смаком або зовсім не додавати.
Для каші потрібно взяти суміш води та молока. Рідкі компоненти вимірюємо також в грамах і беремо по 350 грамів кожної рідини.
Внутрішню поверхню чаші мультиварки покриваємо шаром вершкового масла до половини висоти. Завдяки цьому молоко не втече під час закипання, тому, масла раджу не шкодувати та гарненько промащувати дно та стінки чаші.
В чаші поєднуємо молоко з водою.
Туди ж відправляємо крупу.
Слідом засипаємо цукати.
Додаємо трохи солі (приблизно 0,5 ч. ложки) та 1 ч. ложку цукру (наповнюємо ложку без гірки). Хочу зауважити, що порцію цукру можна вдвічі зменшити за наявності щедрого шару цукрової пудри на цукатах, або навпаки вдвічі збільшити, якщо ви варите кашу без додаткових компонентів.
Останнім відправляємо в мультиварку невеликий шматочок вершкового масла. Зауважте, що перемішувати страву в процесі варіння не потрібно. Компоненти молочної каші самостійно перемішаються під час кипіння молока.
Закриваємо мультиварку та вмикаємо пристрій в режим «Молочна каша». За відсутності даного режиму можна скористатися режимами «Суп» або просто «Варка». Головне не обраний режим, а час приготування каші. Рисова молочна каша повинна варитися 33-35 хвилин. Якщо ваша мультиварка не підтримує програмування таймеру, пильно контролюйте відлік часу самостійно. В моєї кухонної помічниці в наявності режим «Молочна каша» з часом приготування саме 33 хвилини.
Готова рисова каша на молоці має апетитний вигляд.
Гарячу страву розкладаємо в порційні тарілки та скоріше запрошуємо всіх до столу – куштувати ароматний сніданок. Особисто для мене молочна рисова каша з цукатами – це смак безтурботного та веселого дитинства.
Якщо ви часто користуєтеся своєю кухонною помічницею, пропоную спробувати інші смачні страви: гороховий суп нашвидкуруч на перше, свинину з грибами на друге, а для дітей приготовані на пару «колючі» їжачки.
Молочна рисова каша – відео-рецепти
Зібрані нижче відео кулінарних ютуб-блогерів допоможуть освоїти і інші варіанти приготування смачної, поживної та корисної страви на молоці.
Смачна молочна рисова каша як в діточому садочку – на воді і молоці. Вариться традиційно – в каструлі.
Інший простий спосіб приготування молочного рису.
А це молочна рисова каша з яблуками – не з простими, а з карамельними. Обов’язково спробуйте, вам сподобається!
Швидка паска на сухих дріжджах – як швидко замісити тісто для паски з сухими дріжджами на Великдень
Яка ж господиня не хоче приготувати смачну, домашню паску на Великдень. Проте, через сучасний життєвий ритм не усім вистачає часу на реалізацію цього задуму. Адже приготування тіста зазвичай забирає досить багато часу та зусиль. Продовжувати читання Швидка паска на сухих дріжджах – як швидко замісити тісто для паски з сухими дріжджами на Великдень
Великодня сирна паска без дріжджів – найсмачніший рецепт паски з сиром на Великдень
На Великдень господині зазвичай традиційно випікають паски з дріжджового тіста, такі паски завжди ароматні, здобні, пишні та смачні. Та я сьогодні пропоную рецепт незвичної, але дуже смачної паски без дріжджів, з сирного тіста. Продовжувати читання Великодня сирна паска без дріжджів – найсмачніший рецепт паски з сиром на Великдень
Смачна паска без дріжджів, на соді
Щоб приготувати смачну та пишну великодню паску, не обов’язково замішувати дріжджове тісто. Чудовий результат можна отримати і без дріжджів, якщо приготувати тісто на молоці та соді. Паска вийде не гіршою, ніж традиційна – буде гарною та пишною, з оригінальним смаком. Продовжувати читання Смачна паска без дріжджів, на соді
Рецепт сирної паски в духовці або як готується паска сирна запечена
Сирна паска, запечена в духовці, виходить ніжною, смачною та довго залишається свіжою. По суті, це один з варіантів запіканки з сиру, що можна приготувати на Великдень. Продовжувати читання Рецепт сирної паски в духовці або як готується паска сирна запечена
Паска царська сирна (заварна) – простий домашній рецепт сирної паски з родзинками, цукатами, горіхами
Паска царська сирна, зроблена за цим рецептом, напевно, сподобається і вам, і вашим рідним. Можливо, навіть захочете готувати її не тільки на свято, але і в будні дні, адже страва дійсно є дуже смачним десертом. Продовжувати читання Паска царська сирна (заварна) – простий домашній рецепт сирної паски з родзинками, цукатами, горіхами
Простий класичний рецепт паски з сиру з родзинками, цукатами, мармеладом і мигдалем без випічки
З давніх-давен, до великоднього свята кожна господиня не тільки пекла паски з дріжджового тіста, а й готувала паску з сиру. Сирні паски можна готувати гарячим (заварні) і холодним (без випічки або варіння) способами. Кожен рецепт Продовжувати читання Простий класичний рецепт паски з сиру з родзинками, цукатами, мармеладом і мигдалем без випічки