З давніх-давен, до великоднього свята кожна господиня не тільки пекла паски з дріжджового тіста, а й готувала паску з сиру. Сирні паски можна готувати гарячим (заварні) і холодним (без випічки або варіння) способами. Кожен рецепт відрізняється своїми нюансами, а страви відрізняються своїм особливим смаком. Пропонуємо приготувати цей класичний рецепт і зробити до святкового столу сирну паску без випічки з додаванням родзинок, цукатів, мармеладу і мигдалю.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Мигдаль, Родзинки, Сир, Сметана, Цукати, Цукор, Яйце
При формуванні сирної маси для цієї страви використовують різні добавки. При цьому, чим більше в ній горіхів, родзинок, цукатів та інших наповнювачів, тим смачнішим стає кінцевий результат. Таку сирну паску називають багатою.
Щоб приготувати на свято таку смакоту, необхідно віджати півкіло свіжого сиру і змішати його з холодним вершковим маслом. Для зазначеної кількості сиру можна взяти 250-300 г масла. Масло з сиром пропускають через м’ясорубку.
Потім, 2 сирих яєчних жовтки розтирають з 1 склянкою цукру, додають ванілін і 200 г сметани або вершків.
Готову суміш з’єднують з сирно-масляною масою і ще раз пропускають через м’ясорубку або перетирають крізь сито.
100 г мигдалю пропустити через м’ясорубку і додати до отриманої сирної суміші. Потім, додати 100 г цукатів, 2 столові ложки промитих родзинок і 0,5 склянки цукру. Все акуратно перемішати, скласти в форму, накрити і прикласти гнітом.
Сформовану паску винести на холод не менше, ніж на дванадцять годин. Готову страву можна за бажанням прикрасити кокосовою стружкою, мармеладом або цукатами. Щоб на свято уникнути не приємних і небезпечних ситуацій, важливо пам’ятати, що таку сиру паску необхідно максимально швидко вживати в їжу, так як сирий жовток і молочні продукти не підлягають тривалому зберіганню, навіть, в холодильнику.
Пропонуємо дивитися відео-рецепт як приготувати смачну сирну паску з сиру з родзинками, … і мигдалем без випічки від користувача “Домашня Кулінарія”.