Сьогодні я хочу розвіяти сталу думку багатьох господинь, що готувати гороховий суп доводиться вельми довго, при чому, обов’язково потрібно заздалегідь замочувати горох. Пропоную свій простий та швидкий рецепт приготування горохового супу в мультиварці, який докорінно змінить ваше уявлення про варіння колотого гороху.
Стандартний режим «Суп» дозволяє швидко довести горох до готовності без попереднього замочування, а використання фаршу замість м’яса ще більш прискорює процес приготування. Отже, переконайтесь, що гороховий суп в мультиварці це дійсно просто, швидко та смачно. Мій покроково оформлений рецепт з фото максимально спростить приготування цього швидкого горохового супу.
Інгредієнти: Вода, Горох, Картопля, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля
Список основних продуктів для супу:
- горох колотий – 200 грам;
- м’ясний фарш – 300 грам;
- картопля – 2 штуки;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- вода – 1,7 літра;
- олія рослинна – 3 ст. ложки;
- сіль – за смаком.
Зміст
Як швидко зварити гороховий суп з м’ясом в мультиварці
К я вже казала, щоб прискорити процес приготування, замість нарізаного шматочками м’яса візьмемо фарш. Якщо використовуєте заморожений фарш, необхідно заздалегідь дістати його та повністю розморозити.
Наливаємо в чашу мультиварки трохи олії, викладаємо м’ясний фарш та обсмажуємо його протягом 10 хвилин в режимі «Смаження». В процесі, постійно розмішуємо м’ясну масу, щоб не утворилися грудочки.
Далі, черга овочів: моркву натираємо на тертку, картоплю та цибулю нарізаємо кубиками.
Коли фарш злегка обсмажиться та стане розсипчастим, в чашу відправляємо підготовлену цибулю та моркву.
Обсмажуємо суміш фаршу та овочів протягом 5 хвилин.
В цей час підготуємо горох. Його необхідно просто ретельно промити під проточною водою. Після цього, горох та подрібнену картоплю, також, викладаємо в чашу мультиварки.
Доливаємо зазначену кількість води та додаємо солі за смаком (близько половини столової ложки).
Тепер можна закрити мультиварку кришкою та увімкнути режим приготування «Суп». Стандартна тривалість приготування в даному режимі складає близько години. Цього часу цілком досить для досягнення горохом повної готовності. За кілька хвилин до закінчення процесу варіння додаємо улюблені спеції та лавровий листок.
Готовий гороховий суп насипаємо в порційні тарілки та посипаємо свіжою подрібненою зеленню.
Гороховий суп з фаршем швидкого приготування виходить смачним та наваристим. Під час варіння в мультиварці горох не перетворюється на пюре, а залишається ціленьким, але, при цьому, стає ніжним та м’яким. Тож скоріше готуйте цю смакоту та пригощайтеся на здоров’я!
Гороховий суп в мультиварці – відео-рецепти
Про варіанти, як приготувати смачний гороховий суп в мультиварці без замочування гороха дізнайтесь з наступних відео.
Перший відео-рецепт не з фаршем, а з мясом на кості.
Наступний відео-рецепт в мультиварці – пісний суп з гороха.
І останній відео-рецепт, який я хочу тут запропонувати, це гороховий суп з копченостями. Перша страва з гороху виходить дуже навариста та смачна.