Швидкий гороховий суп в мультиварці – з м’ясним фаршем

Сьогодні я хочу розвіяти сталу думку багатьох господинь, що готувати гороховий суп доводиться вельми довго, при чому, обов’язково потрібно заздалегідь замочувати горох. Пропоную свій простий та швидкий рецепт приготування горохового супу в мультиварці, який докорінно змінить ваше уявлення про варіння колотого гороху.
Стандартний режим «Суп» дозволяє швидко довести горох до готовності без попереднього замочування, а використання фаршу замість м’яса ще більш прискорює процес приготування. Отже, переконайтесь, що гороховий суп в мультиварці це дійсно просто, швидко та смачно. Мій покроково оформлений рецепт з фото максимально спростить приготування цього швидкого горохового супу.

Список основних продуктів для супу:

  • горох колотий – 200 грам;
  • м’ясний фарш – 300 грам;
  • картопля – 2 штуки;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • вода – 1,7 літра;
  • олія рослинна – 3 ст. ложки;
  • сіль – за смаком.

Гороховий суп з фаршем

Як швидко зварити гороховий суп з м’ясом в мультиварці

К я вже казала, щоб прискорити процес приготування, замість нарізаного шматочками м’яса візьмемо фарш. Якщо використовуєте заморожений фарш, необхідно заздалегідь дістати його та повністю розморозити.

Наливаємо в чашу мультиварки трохи олії, викладаємо м’ясний фарш та обсмажуємо його протягом 10 хвилин в режимі «Смаження». В процесі, постійно розмішуємо м’ясну масу, щоб не утворилися грудочки.

Гороховий суп з фаршем

Далі, черга овочів: моркву натираємо на тертку, картоплю та цибулю нарізаємо кубиками.

Коли фарш злегка обсмажиться та стане розсипчастим, в чашу відправляємо підготовлену цибулю та моркву.

Гороховий суп з фаршем

Обсмажуємо суміш фаршу та овочів протягом 5 хвилин.

Гороховий суп з фаршем

В цей час підготуємо горох. Його необхідно просто ретельно промити під проточною водою. Після цього, горох та подрібнену картоплю, також, викладаємо в чашу мультиварки.

Гороховий суп з фаршем

Доливаємо зазначену кількість води та додаємо солі за смаком (близько половини столової ложки).

Швидкий гороховий суп з м'ясом в мультиварці

Тепер можна закрити мультиварку кришкою та увімкнути режим приготування «Суп». Стандартна тривалість приготування в даному режимі складає близько години. Цього часу цілком досить для досягнення горохом повної готовності. За кілька хвилин до закінчення процесу варіння додаємо улюблені спеції та лавровий листок.

Швидкий гороховий суп з м'ясом в мультиварці

Готовий гороховий суп насипаємо в порційні тарілки та посипаємо свіжою подрібненою зеленню.

Швидкий гороховий суп з м'ясом в мультиварці

Гороховий суп з фаршем швидкого приготування виходить смачним та наваристим. Під час варіння в мультиварці горох не перетворюється на пюре, а залишається ціленьким, але, при цьому, стає ніжним та м’яким. Тож скоріше готуйте цю смакоту та пригощайтеся на здоров’я!

Гороховий суп в мультиварці – відео-рецепти

Про варіанти, як приготувати смачний гороховий суп в мультиварці без замочування гороха дізнайтесь з наступних відео.

Перший відео-рецепт не з фаршем, а з мясом на кості.

Наступний відео-рецепт в мультиварці – пісний суп з гороха.

І останній відео-рецепт, який я хочу тут запропонувати, це гороховий суп з копченостями. Перша страва з гороху виходить дуже навариста та смачна.