Сучасна кухонна техніка, така як, мультиварка, електросушарка, блендер чи електром’ясорубка, значно спростила господаркам процес приготування їжі. Не маючи таких помічників, нашим матусям доводилося пильнувати біля плити під час приготування тих же молочних каш, щоб не проґавити закипання молока. Сьогодні достатньо скористатися мультиваркою та спокійно займатися своїми ділами, поки смачна молочна рисова каша вариться.
Моя улюблена з дитинства молочна рисова каша мала особливий інгредієнт – гарбузові цукати. Сьогодні я приготую для своїх дітей саме таку особливу кашу на молоці. Однак для полегшення процесу скористаюся сучасними приладами та довірю сушку цукатів електросушарці, а приготування самої каші – мультиварці. Сподіваюся вам сподобається цей рецепт і ви нагодуєте своїх рідних смачною молочною стравою. Дотримуйтеся наведених інструкцій, щоб без зусиль та клопоту зварити молочну рисову кашу з гарбузовими цукатами.
Ідеальний рецепт рисової каші на молоці я підбирала дослідницьким шляхом. Пробувала одні – страва виходила надто густою, готувала за іншими – каша була надто рідкою. Запорука ідеальної консистенції криється в точності пропорцій, тому я обов’язково відміряю всі компоненти кухонними вагами.
Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці
Для ідеальної молочної каші нам потрібно 70 грам рису (бажано круглозернистого), а також 110 грам цукатів з гарбуза. В кашу можна додати будь-які інші цукати за смаком або зовсім не додавати.
Для каші потрібно взяти суміш води та молока. Рідкі компоненти вимірюємо також в грамах і беремо по 350 грамів кожної рідини.
Внутрішню поверхню чаші мультиварки покриваємо шаром вершкового масла до половини висоти. Завдяки цьому молоко не втече під час закипання, тому, масла раджу не шкодувати та гарненько промащувати дно та стінки чаші.
В чаші поєднуємо молоко з водою.
Туди ж відправляємо крупу.
Слідом засипаємо цукати.
Додаємо трохи солі (приблизно 0,5 ч. ложки) та 1 ч. ложку цукру (наповнюємо ложку без гірки). Хочу зауважити, що порцію цукру можна вдвічі зменшити за наявності щедрого шару цукрової пудри на цукатах, або навпаки вдвічі збільшити, якщо ви варите кашу без додаткових компонентів.
Останнім відправляємо в мультиварку невеликий шматочок вершкового масла. Зауважте, що перемішувати страву в процесі варіння не потрібно. Компоненти молочної каші самостійно перемішаються під час кипіння молока.
Закриваємо мультиварку та вмикаємо пристрій в режим «Молочна каша». За відсутності даного режиму можна скористатися режимами «Суп» або просто «Варка». Головне не обраний режим, а час приготування каші. Рисова молочна каша повинна варитися 33-35 хвилин. Якщо ваша мультиварка не підтримує програмування таймеру, пильно контролюйте відлік часу самостійно. В моєї кухонної помічниці в наявності режим «Молочна каша» з часом приготування саме 33 хвилини.
Готова рисова каша на молоці має апетитний вигляд.
Гарячу страву розкладаємо в порційні тарілки та скоріше запрошуємо всіх до столу – куштувати ароматний сніданок. Особисто для мене молочна рисова каша з цукатами – це смак безтурботного та веселого дитинства.
Якщо ви часто користуєтеся своєю кухонною помічницею, пропоную спробувати інші смачні страви: гороховий суп нашвидкуруч на перше, свинину з грибами на друге, а для дітей приготовані на пару «колючі» їжачки.
Молочна рисова каша – відео-рецепти
Зібрані нижче відео кулінарних ютуб-блогерів допоможуть освоїти і інші варіанти приготування смачної, поживної та корисної страви на молоці.
Смачна молочна рисова каша як в діточому садочку – на воді і молоці. Вариться традиційно – в каструлі.
Інший простий спосіб приготування молочного рису.
А це молочна рисова каша з яблуками – не з простими, а з карамельними. Обов’язково спробуйте, вам сподобається!