Великодня сирна паска без дріжджів – найсмачніший рецепт паски з сиром на Великдень

На Великдень господині зазвичай традиційно випікають паски з дріжджового тіста, такі паски завжди ароматні, здобні, пишні та смачні. Та я сьогодні пропоную рецепт незвичної, але дуже смачної паски без дріжджів, з сирного тіста. Розкрию Вам секрети легкої та повітряної випічки: сир потрібно брати трошки сухуватий. І найголовніше, щоб тісто було ніжне та гарне, не треба економити, а купити найсвіжіші та якісні продукти.

Великодній сирний паску без дріжджів
Великодня сирна паска без дріжджів

Як приготувати сирну паску

Якісне вершкове масло (250 гр.) потрібно поставити на водяну баню, щоб воно розтопилося. Тим часом можна збити 5 штук яєць з однією склянкою борошна. Одразу додайте до суміші трошки ваніліну та гарненько збийте. Якщо любите яскравий ванільний смак тіста, то додайте пакетик ваніліну.

Далі до збитих яєць додайте негаряче розтоплене вершкове масло. Суміш присмачте щіпкою солі та соком половини лимона.

600 гр. сиру пропустіть через м’ясорубку з дрібною сіточкою або перетріть через сито та вмішайте у яєчно-масляну масу.

Тепер змішайте три з половиною склянки просіяного борошна з розпушувачем тіста (1,5 стандартного пакетика). Борошно додайте в сирну основу.

У самому кінці приготування введіть у тісто півсклянки заздалегідь пропарених та висушених родзинок без кісточок і півсклянки цукатів, які потрібно нарізати невеликими шматочками.

Тісто гарненько перемішайте до однорідної консистенції, розкладіть по формам та поставте випікатися як звичайні паски. Нагрійте духовку до температури 180 градусів. Час на випікання пасок у формах середніх розмірів — 40-45 хвилин. Готовність випічки перевіряйте за допомогою довгої палички.

Смачна та ніжна сирна паска готова, але її ще потрібно гарно прикрасити для святкового столу. Приготуйте глазур зі свіжого яєчного білка, ½ склянки цукрової пудри та щіпки лимонної кислоти або кількох крапель соку лимона. Все збийте вінчиком або міксером. Глазур потрібно наносити на паску охолодженою. Щоб випічка вражала гостей багатством кольорів, поверх глазурі присипте паску різнокольоровою та різною за формою посипкою для кондитерських виробів.