Сьогодні вирішила поділитися з вами рецептом соковитої курочки на мангалі. Маринувати ми будемо із додаванням соєвого соусу. Хоча, я й прихильниця меду та гірчиці, але на мед часто буває алергія, тому готуємо без нього. Готувати ми будемо курячі крильця та гомілку.
Інгредієнти: Курячі гомілки, Курячі крильця, Перець чорний мелений, Приправи, Сіль, Соєвий соус, Цибуля
Для маринаду, з розрахунку на 1 кг м’яса (крила і / або гомілки):
- 2 цибулини;
- 2 ст. ложки соєвого соусу;
- сіль та перець;
- приправа до курки.
Як посмажити курку на мангалі
Частину курки для приготування раджу обирати, виходячи з власного смаку.
Якщо на крильцях та гомілці залишилися залишки пір’я, його слід прибрати, а м’ясо добре промити.
Викладаємо м’ясо у глибоку миску, додаємо сіль, перець, спеції до курки та кільця свіжої цибулі.
Наливаємо соєвий соус і добре перемішуємо.
Даємо м’ясу час промаринуватися. Час від часу м’ясо потрібно помішувати.
Зазвичай курку готують на решітці. Викладаємо на неї мариноване м’ясо з цибулею і ставимо на мангал.
Курка готується усього 15-20 хвилин. Її потрібно часто перевертати й поливати маринадом. Тоді з’явиться хрустка скоринка, а всередині м’ясо буде дуже ніжним та соковитим. Стежте, щоб вогонь не торкався м’яса, тому що тоді воно може вийти пересушеним. Щоб перевірити чи м’ясо готове, проткніть його ножем чи виделкою. Білий сік свідчитиме про те, що м’ясо готове. Рожевий або з кров’ю – що сирувате.
Ось так апетитно виглядає наша курочка з мангала. Вона чудово смакує зі свіжими овочами та лавашем. Смачного!