Смачна хрустка смажена курка на мангалі

Сьогодні вирішила поділитися з вами рецептом соковитої курочки на мангалі.  Маринувати ми будемо із  додаванням соєвого соусу.  Хоча, я й прихильниця меду та гірчиці, але на мед часто буває алергія, тому готуємо без нього.  Готувати ми будемо курячі крильця та гомілку.

Для маринаду, з розрахунку на 1 кг м’яса (крила і / або гомілки):

Смачна хрустка смажена курка на мангалі

  • 2 цибулини;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • сіль та перець;
  • приправа до курки.

Як посмажити курку на мангалі

Частину курки для приготування раджу обирати, виходячи з власного смаку.

Якщо на крильцях та гомілці залишилися залишки пір’я, його слід прибрати, а м’ясо добре промити.

Викладаємо м’ясо у глибоку миску, додаємо сіль, перець, спеції до курки та кільця свіжої цибулі.

Смачна хрустка смажена курка на мангалі

Наливаємо соєвий соус і добре перемішуємо.

Смачна хрустка смажена курка на мангалі

Даємо м’ясу час промаринуватися.  Час від часу м’ясо потрібно помішувати.

Зазвичай курку готують на решітці. Викладаємо на неї мариноване м’ясо з цибулею і ставимо на мангал.

Смачна хрустка смажена курка на мангалі

Курка готується усього 15-20 хвилин. Її потрібно часто перевертати й поливати маринадом. Тоді з’явиться хрустка скоринка, а всередині м’ясо буде дуже ніжним та соковитим. Стежте, щоб вогонь не торкався м’яса, тому що тоді воно може вийти пересушеним.  Щоб перевірити чи м’ясо готове, проткніть його ножем чи виделкою. Білий сік свідчитиме про те, що м’ясо готове.  Рожевий або з кров’ю – що сирувате.

Смачна хрустка смажена курка на мангалі

Ось так апетитно виглядає наша курочка з мангала.  Вона чудово смакує зі свіжими овочами та лавашем.  Смачного!

Смачна хрустка смажена курка на мангалі