Смачний класичний червоний український борщ з квасолею та м’ясом в мультиварці

Хочеться борщу, але немає бажання витрачати купу часу на приготування? Вихід є. Будемо готувати борщик у мультиварці.  З бурячком, квасолькою, на свинячих реберцях.  Дуже смачно, немов з печі. Як завжди, до ваших послуг покроковий рецепт з фото. З ним ви точно приготуєте ідеальний борщ!

Продукти для борщу:

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

  • ребро свиняче – 350 г;
  • буряк – 150 г;
  • квасоля – 120 г;
  • морква – 60 г;
  • цибуля – 60 г;
  • капуста – 450 г;
  • часник – 4 великих зубчики;
  • сіль – 25 г;
  • картопля – 250 г;
  • морс або томатний сік – 200 г;
  • пісне масло – 40 г;
  • петрушка свіжа – 1 пучок.

Як зварити борщ в мультиварці

Для початку, заливаємо квасолю окропом на 20 хвилин.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

Поки квасоля набухає, готуємо заправку для борщу.

Заправка для борщу

Чистимо буряк, цибулю і моркву. Цибулю дрібно ріжемо, буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на дрібній.

Заправка для борщу

В мультиварці виставляємо режим “смаження” і вливаємо рослинну олію. Коли олія розігріється, засипаємо наші овочі й смажимо, постійно помішуючи.

Заправка для борщу

Через п’ять хвилин додаємо до овочів томатний морс або густий сік і тушкуємо овочі ще п’ять хвилин на тому ж режимі – “смаження”.

Заправка для борщу

Викладаємо заправку для борщу в окрему ємність і ретельно миємо чашу для мультиварки.

У чашу для мультиварки кладемо квасолю та свинячі реберця і заливаємо двома літрами води.  Варимо 1,5 години на режимі “варіння”.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

За годину починаємо готувати решту овочів для борщу.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Капусту – шаткуємо. А почищений часник вичавлюємо до готової заправки.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

Готові ребра дістаємо з бульйону, відділяємо від кісток, нарізаємо кубиками й повертаємо у бульйон.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

Бульйон солимо і додаємо капусту, картоплю та заправку. Далі варимо на режимі “варіння” протягом 15 хвилин.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

Коли борщ приготується, не поспішайте відчиняти кришку.  Залиште його на деякий час, щоб він настоявся з пів години.  Тоді ваш борщик буде дуже запашним.

Подається цей смачний, домашній борщ з м’ясом та квасолею порційно.  За бажанням, можна прикрасити свіжою петрушкою.

Червоний український борщ з квасолею та м'ясом в мультиварці

А до класичного українського борщу обов’язково йдуть часникові пампушки та сметана.