Хочеться борщу, але немає бажання витрачати купу часу на приготування? Вихід є. Будемо готувати борщик у мультиварці. З бурячком, квасолькою, на свинячих реберцях. Дуже смачно, немов з печі. Як завжди, до ваших послуг покроковий рецепт з фото. З ним ви точно приготуєте ідеальний борщ!
Інгредієнти: Буряк, Капуста, Картопля, Квасоля, Морква, Петрушка, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Томатний сік, Цибуля, Часник
Кухня: Українська кухня
Продукти для борщу:
- ребро свиняче – 350 г;
- буряк – 150 г;
- квасоля – 120 г;
- морква – 60 г;
- цибуля – 60 г;
- капуста – 450 г;
- часник – 4 великих зубчики;
- сіль – 25 г;
- картопля – 250 г;
- морс або томатний сік – 200 г;
- пісне масло – 40 г;
- петрушка свіжа – 1 пучок.
Як зварити борщ в мультиварці
Для початку, заливаємо квасолю окропом на 20 хвилин.
Поки квасоля набухає, готуємо заправку для борщу.
Чистимо буряк, цибулю і моркву. Цибулю дрібно ріжемо, буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на дрібній.
В мультиварці виставляємо режим “смаження” і вливаємо рослинну олію. Коли олія розігріється, засипаємо наші овочі й смажимо, постійно помішуючи.
Через п’ять хвилин додаємо до овочів томатний морс або густий сік і тушкуємо овочі ще п’ять хвилин на тому ж режимі – “смаження”.
Викладаємо заправку для борщу в окрему ємність і ретельно миємо чашу для мультиварки.
У чашу для мультиварки кладемо квасолю та свинячі реберця і заливаємо двома літрами води. Варимо 1,5 години на режимі “варіння”.
За годину починаємо готувати решту овочів для борщу.
Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Капусту – шаткуємо. А почищений часник вичавлюємо до готової заправки.
Готові ребра дістаємо з бульйону, відділяємо від кісток, нарізаємо кубиками й повертаємо у бульйон.
Бульйон солимо і додаємо капусту, картоплю та заправку. Далі варимо на режимі “варіння” протягом 15 хвилин.
Коли борщ приготується, не поспішайте відчиняти кришку. Залиште його на деякий час, щоб він настоявся з пів години. Тоді ваш борщик буде дуже запашним.
Подається цей смачний, домашній борщ з м’ясом та квасолею порційно. За бажанням, можна прикрасити свіжою петрушкою.
А до класичного українського борщу обов’язково йдуть часникові пампушки та сметана.