Французьке печиво Шаблі – смачне двокольорове пісочне печиво

Цього разу я пропоную приготувати за рецептом знаменитої французької кухні дивовижні ласощі – двокольорове пісочне печиво у вигляді шахматної дошки. Ніжне, розсипчате та смачне ванільно-шоколадне печиво Sable має привабливий вигляд та незрівнянний смак. Будь-хто зможе легко та швидко приготувати цю смакоту, скориставшись моїм покроково зафіксованим процесом приготування вишуканого французького десерту

Інгредієнти для Шаблі:

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

  • 3 яйця;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 5 столових ложок цукру (краще коричневого);
  • 300 гр. борошна;
  • 1,5 столових ложки какао-порошку;
  • щіпка ванілі.

Як приготувати пісочне печиво у вигляді шахматки

Круто варимо яйця, кладемо в холодну воду, після охолодження чистимо, відділяємо жовтки.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Жовтки будуть потрібні для тіста, а білки відкладаємо в сторону, щоб потім додати до якоїсь страви, а можна підсолити та з’їсти, для печива вони не знадобляться. Жовтки ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудочок, додаємо цукор та ванілін, а також м’яке вершкове масло, знову гарненько розмішуємо.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Щоб тісто набуло однорідної консистенції, як, наприклад, паштет, вмішуємо трохи просіяного борошна.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

На обробну дошку викладаємо борошно, що залишилося, на гірку борошна викладаємо половину тіста з миски, вмішуємо.

У миску з другою частиною тіста всипаємо какао, а потім, як і в першу частину, вмішуємо борошно. У нас вийшли два гарні шматки тіста: ванільне жовте та шоколадне. Майте на увазі: тісто повинно бути еластичне та м’якеньке, не передайте до нього борошна, бо можуть виникнути складнощі зі сформуванням «шахматного» тіста.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Тепер світле та темне тісто розкачуємо у два однакових за розміром листки товщиною 1,5 см. Укладаємо їх один на одного, злегка притискуємо. Далі замотуємо у харчову плівку чи пакет та відправляємо у холодильник, для охолодження тіста.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Хвилин через 10 виймаємо двокольорове тісто та ріжемо на прямокутники.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Прямокутники потрібно скласти в шаховому порядку – жовтий шар до коричневого і навпаки. Щільно притискуємо, щоб вийшов суцільний брусочок, далі його теж злегка охолоджуємо.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Дістаємо з холодильника заготовки, нарізаємо наше двокольорове печиво, як на фото. Деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо на нього брусочки.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

По суті, це вже і є знаменитий десерт —французьке печиво Шаблі. Залишилося поставити його для випікання.

Деко відправляємо в духовку. Десерт випікається близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво

Пісочне печиво-шахматка з ніжною розсипчастою структурою готове! Та зачекайте, воно повинно повністю охолонути, посипаємо охололий десерт для краси цукровою пудрою та насолоджуємось чудовим смаком печива Шаблі.

Французьке печиво Шаблі - смачне двокольорове пісочне печиво