Цього разу я пропоную приготувати за рецептом знаменитої французької кухні дивовижні ласощі – двокольорове пісочне печиво у вигляді шахматної дошки. Ніжне, розсипчате та смачне ванільно-шоколадне печиво Sable має привабливий вигляд та незрівнянний смак. Будь-хто зможе легко та швидко приготувати цю смакоту, скориставшись моїм покроково зафіксованим процесом приготування вишуканого французького десерту
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Какао, Цукор, Яйце
Кухня: Французька кухня
Інгредієнти для Шаблі:
- 3 яйця;
- 200 гр. вершкового масла;
- 5 столових ложок цукру (краще коричневого);
- 300 гр. борошна;
- 1,5 столових ложки какао-порошку;
- щіпка ванілі.
Як приготувати пісочне печиво у вигляді шахматки
Круто варимо яйця, кладемо в холодну воду, після охолодження чистимо, відділяємо жовтки.
Жовтки будуть потрібні для тіста, а білки відкладаємо в сторону, щоб потім додати до якоїсь страви, а можна підсолити та з’їсти, для печива вони не знадобляться. Жовтки ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудочок, додаємо цукор та ванілін, а також м’яке вершкове масло, знову гарненько розмішуємо.
Щоб тісто набуло однорідної консистенції, як, наприклад, паштет, вмішуємо трохи просіяного борошна.
На обробну дошку викладаємо борошно, що залишилося, на гірку борошна викладаємо половину тіста з миски, вмішуємо.
У миску з другою частиною тіста всипаємо какао, а потім, як і в першу частину, вмішуємо борошно. У нас вийшли два гарні шматки тіста: ванільне жовте та шоколадне. Майте на увазі: тісто повинно бути еластичне та м’якеньке, не передайте до нього борошна, бо можуть виникнути складнощі зі сформуванням «шахматного» тіста.
Тепер світле та темне тісто розкачуємо у два однакових за розміром листки товщиною 1,5 см. Укладаємо їх один на одного, злегка притискуємо. Далі замотуємо у харчову плівку чи пакет та відправляємо у холодильник, для охолодження тіста.
Хвилин через 10 виймаємо двокольорове тісто та ріжемо на прямокутники.
Прямокутники потрібно скласти в шаховому порядку – жовтий шар до коричневого і навпаки. Щільно притискуємо, щоб вийшов суцільний брусочок, далі його теж злегка охолоджуємо.
Дістаємо з холодильника заготовки, нарізаємо наше двокольорове печиво, як на фото. Деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо на нього брусочки.
По суті, це вже і є знаменитий десерт —французьке печиво Шаблі. Залишилося поставити його для випікання.
Деко відправляємо в духовку. Десерт випікається близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Пісочне печиво-шахматка з ніжною розсипчастою структурою готове! Та зачекайте, воно повинно повністю охолонути, посипаємо охололий десерт для краси цукровою пудрою та насолоджуємось чудовим смаком печива Шаблі.