Сирна паска, запечена в духовці, виходить ніжною, смачною та довго залишається свіжою. По суті, це один з варіантів запіканки з сиру, що можна приготувати на Великдень. На це світле весняне свято кожна господиня старається приготувати найбагатші та найситніші святкові страви, щоб порадувати домашніх та гостей. Тож і паска з сиру за цим рецептом виходить, як кажуть, «Багатою» або її ще називають «Червоною». Адже після запікання в духовці паска дійсно стає рум’яного червонуватого кольору. Пропоную спекти неймовірну смакоту за рецептом, перевіреним часом.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Жовток, Мигдаль, Родзинки, Сир, Сметана, Цукати, Цукор
Як приготувати сирну паску в духовці
Сир для паски (потрібно 1 кілограм та 200 грамів) вибираємо найкращої якості: свіжий, некислий та сухуватий. Та все одно потрібно покласти його під гніт, щоб вийшла зайва волога. Перетріть його через металеве сито, щоб маса набула повітряності.
В окремій чаші ретельно розітріть 200 грамів розм’якшеного вершкового масла з 1,5-2 склянками цукру, додайте ванілін. Кількість цукру та ваніліну можна покласти більше або менше, за Вашим бажанням.
Розтерту суміш вмішайте в сир, також додайте до неї шість сирих та 200 густої сметани.
[Dks_adsense]
Масу ретельно вимішайте до отримання однорідної консистенції. Наприкінці додайте 100 грамів подрібнених цукатів, 100 грамів промитих та обсушених родзинок та 100 грамів порубаного мигдалю.
Вистеліть форму для паски марлею та викладіть у неї сирну масу. Пам’ятайте, що паска буде підніматися, тому форму заповніть всього на 2/3 її висоти.
Далі поставте форму у духовку при невеликій температурі та тримайте там до того часу, доки сирна маса не стане щільною та гарно зарум’яниться до червоного кольору. Залиште випічку до повного охолодження, і тільки тоді виймайте з форми.
А варіанти, як прикрасити запечену сирну паску, залежать від Вашого смаку.
Ви можете прикрасити, як на фото: полити глазур’ю, а зверху ще посипати мигдаль або цукати. Можна притрусити шоколадною крихтою або викласти журавлину, одним словом, прикрашайте за власною фантазією.