Щоб приготувати смачну та пишну великодню паску, не обов’язково замішувати дріжджове тісто. Чудовий результат можна отримати і без дріжджів, якщо приготувати тісто на молоці та соді. Паска вийде не гіршою, ніж традиційна – буде гарною та пишною, з оригінальним смаком. А простий рецепт приготування швидкої паски тільки порадує кожну сучасну господиню.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Лимонний сік, Мигдаль, Молоко, Сода, Цедра лимону, Цукати, Цукор, Яйце
Для приготування тіста беремо 400 грамів борошна, 2 курячих яйця, склянку цукру, 300 мілілітрів молока, 60 грамів вершкового масла, цукати, мигдаль, 3-4 столових ложки лимонного соку, трохи цедри та 0,5 чайної ложки соди. Якщо хочете отримати ароматну випічку, то додайте ванілін.
Як приготувати паску на соді
Така святкова випічка відбирає мінімум часу та зусиль. Перш за все ретельно розтираємо цукор з жовтками та м’яким вершковим маслом, вливаємо сік лимону. Далі у суміш додаємо соду, борошно, молоко, цедру, родзинки, цукати, подрібнені горіхи.
Білки збиваємо окремо та обережно вводимо у тісто. Форму змазуємо маслом, обсипаємо сухарями та викладаємо в неї тісто.
За цим рецептом паски без дріжджів випікаємо близько 40 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці.
Паски на соді, як і традиційні здобні, після випікання та охолодження, можна покрити глазур’ю, тоді вони будуть не лише смачні, але й радуватимуть своїм привабливим виглядом. А можна просто притрусити цукровою пудрою.
Радимо переглянути відео від користувача Ютуб “Рецепти від Lirin Lo”. В ньому вона детально показує, як швидко приготувати бездріжджову паску на соді, навіть не використовуючи молоко.