Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Сучасна кухонна техніка, така як, мультиварка, електросушарка, блендер чи електром’ясорубка, значно спростила господаркам процес приготування їжі. Не маючи таких помічників, нашим матусям доводилося пильнувати біля плити під час приготування тих же молочних каш, щоб не проґавити закипання молока. Сьогодні достатньо скористатися мультиваркою та спокійно займатися своїми ділами, поки смачна молочна рисова каша вариться.

Моя улюблена з дитинства молочна рисова каша мала особливий інгредієнт – гарбузові цукати. Сьогодні я приготую для своїх дітей саме таку особливу кашу на молоці. Однак для полегшення процесу скористаюся сучасними приладами та довірю сушку цукатів електросушарці, а приготування самої каші – мультиварці. Сподіваюся вам сподобається цей рецепт і ви нагодуєте своїх рідних смачною молочною стравою. Дотримуйтеся наведених інструкцій, щоб без зусиль та клопоту зварити молочну рисову кашу з гарбузовими цукатами.

Ідеальний рецепт рисової каші на молоці я підбирала дослідницьким шляхом. Пробувала одні – страва виходила надто густою, готувала за іншими – каша була надто рідкою. Запорука ідеальної консистенції криється в точності пропорцій, тому я обов’язково відміряю всі компоненти кухонними вагами.

Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці

Для ідеальної молочної каші нам потрібно 70 грам рису (бажано круглозернистого), а також 110 грам цукатів з гарбуза. В кашу можна додати будь-які інші цукати за смаком або зовсім не додавати.

Рисова каша на молоці в мультиварці

Для каші потрібно взяти суміш води та молока. Рідкі компоненти вимірюємо також в грамах і беремо по 350 грамів кожної рідини.

Рисова каша на молоці в мультиварці

Внутрішню поверхню чаші мультиварки покриваємо шаром вершкового масла до половини висоти. Завдяки цьому молоко не втече під час закипання, тому, масла раджу не шкодувати та гарненько промащувати дно та стінки чаші.

Рисова каша на молоці в мультиварці

В чаші поєднуємо молоко з водою.

Рисова каша на молоці в мультиварці

Туди ж відправляємо крупу.

Рисова каша з цукатами

Слідом засипаємо цукати.

Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Додаємо трохи солі (приблизно 0,5 ч. ложки) та 1 ч. ложку цукру (наповнюємо ложку без гірки). Хочу зауважити, що порцію цукру можна вдвічі зменшити за наявності щедрого шару цукрової пудри на цукатах, або навпаки вдвічі збільшити, якщо ви варите кашу без додаткових компонентів.

Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Останнім відправляємо в мультиварку невеликий шматочок вершкового масла. Зауважте, що перемішувати страву в процесі варіння не потрібно. Компоненти молочної каші самостійно перемішаються під час кипіння молока.

Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Закриваємо мультиварку та вмикаємо пристрій в режим «Молочна каша». За відсутності даного режиму можна скористатися режимами «Суп» або просто «Варка». Головне не обраний режим, а час приготування каші. Рисова молочна каша повинна варитися 33-35 хвилин. Якщо ваша мультиварка не підтримує програмування таймеру, пильно контролюйте відлік часу самостійно. В моєї кухонної помічниці в наявності режим «Молочна каша» з часом приготування саме 33 хвилини.

Готова рисова каша на молоці має апетитний вигляд.

Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Гарячу страву розкладаємо в порційні тарілки та скоріше запрошуємо всіх до столу – куштувати ароматний сніданок. Особисто для мене молочна рисова каша з цукатами – це смак безтурботного та веселого дитинства.

Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза

Якщо ви часто користуєтеся своєю кухонною помічницею, пропоную спробувати інші смачні страви: гороховий суп нашвидкуруч  на перше, свинину з грибами на друге, а для дітей приготовані на пару «колючі» їжачки.

Молочна рисова каша – відео-рецепти

Зібрані нижче відео кулінарних ютуб-блогерів допоможуть освоїти і інші варіанти приготування смачної, поживної та корисної страви на молоці.

Смачна молочна рисова каша як в діточому садочку – на воді і молоці. Вариться традиційно – в каструлі.

Інший простий спосіб приготування молочного рису.

А це молочна рисова каша з яблуками – не з простими, а з карамельними. Обов’язково спробуйте, вам сподобається!

Смачні овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

Поява нового урожаю свіжих молодих овочів – відмінний привід урізноманітнити повсякденне меню смачними та корисними овочевими стравами. Такими, як ніжні котлети з кабачків і капусти з зеленню. Ця страва не просто смачна, вона ще дуже корисна для нашого організму. На початку літа з набором необхідних для котлет продуктів ніяких проблем не буде. Продовжувати читання Смачні овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

Рогалики з сирного тіста з вишнею – швидко та смачно

Спеціально для любителів солодкої випічки я публікую рецепт швидкого приготування пишних рогаликів з сирного тіста з соковитою вишневою начинкою. Ця проста, смачна та ніжна випічка стане в нагоді, коли вкрай захочеться солоденького. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе господиням в приготуванні сирних рогаликів. Приготування тіста на основі сиру допоможе зробити випічку більш пишною та забезпечить незвичайний смак. Продовжувати читання Рогалики з сирного тіста з вишнею – швидко та смачно

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла – пишні та смачні

Хто з ласунів зможе відмовитися від апетитних, рум’яних та пухких сирних пончиків? Особливо, якщо всередині цих ніжних пампушків чи то пампухів знаходиться солодка начинка – ароматне яблучне повидло. Запрошую всіх приготувати разом зі мною та скуштувати сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла – ці неймовірно смачні домашні ласощі. Продовжувати читання Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла – пишні та смачні

Розсипчастий кускус з куркою – проста і смачна друга страва з кус-кус

Кускус чи то кус-кус – це корисна крупа, з якої готується безліч традиційних східних страв, починаючи від звичайної каші для гарніру і закінчуючи різноманітними салатами на його основі. Зазначу, що будь яка страва вийде смачною, якщо правильно відварити крупу, щоб вона залишилася розсипчастою. Продовжувати читання Розсипчастий кускус з куркою – проста і смачна друга страва з кус-кус

Арахісово-шоколадне домашнє морозиво без яєць

Як ви знаєте, я дуже полюбляю кулінарні експерименти і постійно пробую щось нове.  Ось і зараз я дуже хочу поділитися з читачами фото-рецептом шоколадного домашнього морозива без яєць. Продовжувати читання Арахісово-шоколадне домашнє морозиво без яєць

Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником

Багатьом до вподоби ароматні деруни з тертої сирої картоплі. Цю страву можна видозмінити, приготувавши картопляну запіканку з сиром. Продовжувати читання Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником

Несолодкі профітролі з начинкою із курки та сиром

Закусочні профітролі з несолодкою начинкою – це можливість по-новому глянути на заварне тісто. Нейтральний смак заварної булочки стане ідеальною основою для холодних закусок.
Продовжувати читання Несолодкі профітролі з начинкою із курки та сиром

Пісний Олів’є з яблуком – смачний картопляний салат без м’яса і ковбаси

Салат Олів’є настільки популярний, що рецептів його приготування існує безліч. Мабуть вистачить на цілу збірку, присвячену виключно цьому салату. І кожен відрізняється від класичного варіанту вмістом компонентів та варіантами заправки. В моїй книзі рецептів, також, мається нетрадиційний варіант цього знаменитого салату, що став справжньою новорічною класикою. Продовжувати читання Пісний Олів’є з яблуком – смачний картопляний салат без м’яса і ковбаси

Фондан шоколадний – хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Тістечко Шоколадний фондан – це французький десерт з рідкою серединою. Його назва у перекладі означає “шоколад, який тане”. Вважається, що це десерт із капризним характером, а отже, його необхідно правильно випікати. Серединка готового кексу повинна залишитися рідкою, а ніжне бісквітне тісто – пропектися та стати хрустким. Продовжувати читання Фондан шоколадний – хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині