Парові тефтелі-їжачки не можуть не сподобатись. Адже готувати їх дуже просто, а в результаті вдається отримати корисну й смачну страву. Їжачки з курячого фаршу з рисом ідеально підходять для дитячого меню, тому що є дієтичними. Їх смак не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти: Картопля, Курячий фарш, Морква, Рис, Сіль морська
Парові тефтелі-їжачки – дуже ситні, через вдале поєднання м’яса, овочів і рису. Покроковий рецепт з фотографіями допоможе всім, хто вирішить зайнятися процесом приготування оригінальної страви.
Складники:
- 1 картоплина;
- 1 морквина;
- 100 грамів рису;
- 200 грамів курячого фаршу;
- пів ч. л. морської солі.
Як приготувати тефтелі з фаршу з рисом на парі
Спершу, слід почистити моркву та картоплю (помити). Рис промити, залити теплою кип’яченою водою та залишити на 20 хвилин.
Фарш потрібно посолити морською сіллю. Якщо їжачки готуються не для діток, і не для тих, хто на дієті, то можна додати прянощів. Овочі необхідно подрібнити на дрібній тертці й з’єднати з фаршем.
Усе перемішати. Рис, що набух, процідити та висипати на тарілку.
Потім, із фаршу треба формувати невеликі кульки й обвалювати їх у рисі.
Сформовані їжачки розмістити на спеціальний палет в мультиварці для варіння на парі.
Наливши у мультиварку води, слід ввімкнути режим “Пароварка” на 15-20 хвилин (у залежності від розміру їжачків).
Коли їжачки з фаршу, рису та овочів приготуються їх слід викласти на тарілку й почекати доки остигнуть.
Такі тефтелі є відмінною дієтичною стравою. Тому, той, хто має маленьких діток або стежить за харчуванням обов’язково повинен мати такий рецепт під руками.
Соковиті та ситні тефтелі на парі з неперевершеним смаком подарують масу користі та задоволення.