Свинина, тушкована із замороженими білими грибами – це проста і смачна страва, яка швидко готується в мультиварці. Ми пропонуємо вам рецепт, який допоможе зробити таку печеню дуже ароматною і соковитою.М’ясо з підливою буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Гриби, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Цибуля
Як приготувати свинину з грибами в мультиварці
Спочатку повністю розморозьте свинину до кімнатної температури, а потім поріжте її шматочками 2 на 2 сантиметра.
Велику цибулину розріжте вздовж на дві половинки, а потім кожну половинку поріжте на смужки товщиною 3 – 4 міліметри.
Далі візьміть мультиварку, в чашу налийте 3 столові ложки олії та виберіть режим “Смаження”, щоб розігріти мультиварку. Потім викладіть свинину в один шар і почекайте, коли одна сторона підсмажиться. Після цього перемішайте. Про те, що м’ясо вже підсмажене з одного боку, говорить його зменшення в розмірі та золота скоринка. В середньому, свинину треба обсмажувати з одного боку 7-10 хвилин.
І з другого ще 5 хвилин.
Далі до неї можна додавати цибулю.
Смажте м’ясо, доки цибуля не стане півпрозорою.
Далі додайте 1 столову ложку борошна без гірки.
І добре перемішайте всю масу, аби не було грудок.
Тепер можна додавати гриби Це можуть бути свіжі гриби різних видів або заморожені. Їх треба попередньо відварити протягом 5-ти хвилин і порізати невеликими шматочками.
В кінці додайте 400 мілілітрів води і сіль за смаком. Також можна додати і спеції, але вони дещо переб’ють аромат свинини і грибів, тож зважайте на це.
Тепер закрийте кришку мультиварки і ввімкніть пристрій на режим «Тушкування». Час приготування страви – 40 хвилин.
Викладіть м’ясо у тарілки та залийте його соусом з шматочками свинини і грибів.
Разом з печенею можна подавати гарнір з гречки і рису з овочами.
Також свинина добре смакує із запеченою картоплею або звичайною відвареною, також можна подати м’ясо і зі смаженою вермішеллю. Обирайте той варіант, який вам подобається і насолоджуйтеся цією ситною ароматною стравою.