Швидка паска на сухих дріжджах – як швидко замісити тісто для паски з сухими дріжджами на Великдень

Яка ж господиня не хоче приготувати смачну, домашню паску на Великдень.  Проте, через сучасний життєвий ритм не усім вистачає часу на реалізацію цього задуму. Адже приготування тіста зазвичай забирає досить багато часу та зусиль. Проте, вихід є.  Завдяки моєму рецепту, ви приготуєте смачну та красиву пасочку досить швидко. Я використовую сухі дріжджі.  Вони, власне, і є запорукою успіху цього рецепту.

Швидкий паску на сухих дріжджах

Підігріваємо 1 склянку молока. Додаємо столову ложку цукру та столову ложку сухих дріжджів.  Перемішуємо до утворення однорідної суміші. Відкладаємо на 15 хвилин.

За цей час збиваємо 4 яйця з неповною склянкою цукру. Додаємо ванілін.

Розтоплюємо 100 г вершкового масла.

Всі інгредієнти змішуємо, додаємо промиті родзинки й цукати. Потім поступово додаємо 3 склянки просіяного борошна. Має вийти негусте тісто.

Форми для пасок змащуємо маслом або вистилаємо пергаментом. Заповнюємо їх тістом десь на 1/3, тому що воно буде рости.  Залиште ці формочки у теплі на пару годин.  Тісто має добре піднятися, тоді наші пасочки стануть легкими, немов хмаринка.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і викладаємо в неї  наші формочки. Про те, що пасочки готові, свідчить рум’яна скоринка.  Також перевірити готовність можна за допомогою сухого сірника або зубочистки.

Наші швидкі пасочки готові. Виймаємо їх з духовки, чекаємо поки вони охолонуть і прикрашаємо глазур’ю та кондитерськими намистинками або іншими прикрасами.