Гадаю, багато з вас здивуються, коли я скажу, що глазур буває пісною. Проте, це аж ніяк не впливає на її смакові властивості. Завдяки аромату лимону та легкій кислинці, біла глазур стане вдалим доповненням навіть найпростішої випічки.
Інгредієнти: Лимонний сік, Цукрова пудра
Приготування білої глазурі досить просте. Навіть кулінари-початківці чудово впораються.
Беремо повну склянку цукрової пудри й 5-6 столових ложок лимонного соку. Зазвичай вистачає одного лимону. За смаком, лимонний сік можна замінити на сік із будь-яких інших цитрусових. Усе залежить від ваших смакових вподобань. Можна замінити сік й подрібненими ягодами. Але в цьому випадку ви отримаєте кольорову глазур.
Ретельно змішуємо усі інгредієнти до утворення однорідної густої й тягучої маси.
Перед такою глазур’ю дуже важко встояти, але, якщо у вас вийшло, можна прикрасити випічку глазур’ю. А у період посту біла глазур стає справжньою знахідкою!
Також пропоную вашій увазі відео рецепт білої глазурі від користувача “Готуйте вдома з нами Let’s cook at home together”. Тут частина лимонного соку замінюється на теплу воду. Можливо, й такий варіант буде вам до смаку. Бажаю вам нових кулінарних шедеврів.