Сьогодні пропоную вашій увазі дуже смачний десерт: горіховий кекс. Хотіла б зауважити, що він виходить не тільки м’яким та пишним, а й не готується без штучних розпушувачів. Лише яйця, кефір та сода. Кремові заправки та соуси у цьому рецепті також не використовуються. Тому з впевненістю можу сказати, що цей кекс чудово підійде усім прихильникам здорового харчування та здорового способу життя.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Волоський горіх, Кефір, Маргарин, Сода, Цукор, Яйце
Перш ніж ми перейдемо безпосередньо до рецепта, будь ласка, подивіться, що нам знадобиться:
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 150 г кефіру;
- 150 г волоських горіхів (можна більше);
- 250 г борошна;
- 100 г вершкового масла (або маргарину);
- 1 ч. ложка соди.
Як зробити кекс в домашніх умовах
Для приготування цього десерту потрібні холодні яйця. Отже, дістаємо їх з холодильника безпосередньо перед початком роботи. Цілі яйця (тобто, не розділяючи на жовток та білок) збиваємо та додаємо цукор. Яєчна маса має піднятися хоча б вдвічі.
Далі розтоплюємо вершкове масло. До кипіння його доводити не потрібно. В ідеалі, масло має зберегти свій блідуватий відтінок. Розтоплене масло слід трохи остудити й додати кефір. Після цього розмішуємо лопаткою, або міксером.
Подрібнюємо основну частину горіхів. Це можна зробити будь-яким способом: на тертці, блендером або ж звичайною качалкою. Головне не перестарайтеся, щоб у вас не вийшов горіховий порошок. Горіхи мають вийти як на фото нижче.
Додаємо до тіста подрібнені горіхи, а потім засипаємо муку та соду. Перемішуємо. Тісто має вийти густим і важко виливатися з чаші.
Сьогодні я випікатиму кекс у металевій формі, тож її потрібно трохи присипати мукою. Силіконову форму присипати чи змащувати не потрібно.
Викладаємо тісто в форму.
Присипаємо тісто рештою крупних шматочків горіхів.
Випікаємо у духовці, стежачи, щоб кекс не підгорів.
Чекаємо доки кекс охолоне, виймаємо з духовки й присипаємо цукровою пудрою.
Цей кекс чудово смакуватиме з будь-якими горіхами. Або ж за начинку можна взяти родзинки.
Цей ніжний горіховий кекс чудово смакує як гарячим, так і холодним. Приємного чаювання!