За цим простим рецептом кожна господиня швидко приготує надзвичайно смачний пиріг з яблуками. Набір продуктів для пирога звичайний, вони є в кожному домі. Начинку приготувати легко із свіжих яблук або тих, що дбайливо заморозили влітку. Пиріг з яблуками виходить пишний та настільки смачний, що зникає з тарілок миттєво (це його плюси та мінуси). Покроково зроблені фото допоможуть новачкам у випічці краще зрозуміти, що і як потрібно робити..
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Маргарин, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
У тісто потрібно:
- 300 грамів сметани;
- три яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 50 грамів маргарину;
- 1 чайна ложка соди;
- ванільний цукор.
Як приготувати яблучний пиріг на сметані
На першому етапі приготуємо начинку. Я дістала з холодильника заморожені яблука. Якщо у Вас свіжі, то потрібно їх вимити, почистити та нарізати маленькими шматочками.
Тепер приступимо до тіста. Яйця змішаємо з цукровим піском, зіб’ємо їх міксером у пишну масу, додамо порошок ваніліну, вливаємо розтоплений маргарин, сметану з погашеною содою та всипаємо просіяне борошно. Все ретельно перемішуємо, повинно вийти трохи рідкувате тісто, як на фото нижче.
У прямокутній глибокій формі для випічки дно та стінки змащуємо олією, виливаємо у форму половину тіста. На тісто рівномірним шаром викладаємо шматочки яблук.
Якщо Ви використали свіжі яблука, тоді шар може бути товщий, а якщо заморожені, тоді робіть тоненький шар, адже у таких яблуках багато води. Тісто може не пропектися та буде глевкуватим. Шар яблук злегка притрушуємо цукровим піском, але можна і без цукру, адже тісто буде солодким.
На яблука виливаємо тісто, що залишилося. Форму відправляємо в духовку на 20-25 хвилин на середньому вогні.
Випікаємо, доки верх пирога злегка зарум’яниться. Дістаємо форму з духовки, посипаємо верх пирога посипкою, та допікаємо його ще 10-12 хвилин.
Чекати, доки пиріг охолоне, не потрібно, можна ще гарячим нарізати на прямокутні шматочки.
Посипку зробити просто: потрібно взяти невеликий шматочок (20 гр.) вершкового масла, 3 ст. ложки цукру та 3 ст. ложки борошна.
Це все ретельно перемішуємо та перетираємо на дрібні крихти.
Цією сумішшю посипаємо пиріг, як вказано вище.
Пишний, ароматний та м’який пиріг з яблучною начинкою довго не черствіє. Хоча, при тому, як його швидко з’їдають, це не так і важливо? ))
Пропоную Вам швидко спекти ніжний домашній пиріг з яблуками та гарною посипкою та запросити в гості до кави або чаю рідних та гостей.