Смачне французьке печиво Мадлен

Цей смачний та вишуканий французький десерт потрібно випікати в спеціальних формочках. Завдяки цьому печиво має оригінальний вигляд, а неймовірний смак і словами не передати. Спробуйте приготувати печиво Мадлен, якщо Вам набридла звичайна магазинна випічка та є трохи часу. Його можна зробити у формі черепашок, рогаликів, півників, зірочок, сердечок. Одне тільки, що формочки потрібні обов’язково, без них тісто не триматиме форму. Та у кожної господині на кухні знайдуться форми для тарталеток, мафінів, кексиків, горішків. Вибираючи форми, пам’ятайте, що вони повинні бути найменшими.

Класичне французьке печиво Мадлен

Отже, в тісто потрібно:

  • півтори склянки борошна;
  • шість яєць;
  • подрібнений мигдаль – кілька чайних ложок;
  • цукру – один стакан;
  • вершкового масла або ж маргарину – 100 гр.;
  • 1 чайна ложка соди, змішана з оцтом;
  • сіль – щіпка.

Як спекти печиво Мадлен

Тісто замісити простіше простого: яйця розмішуємо з цукровим піском, гарненько розбовтуємо, до однорідності, додаємо розм’якшене вершкове масло (можна замінити маргарином), подрібнений мигдаль, гашену оцтом соду, сіль (якщо Ви використовуєте маргарин, сіль не кладемо, він солоний), та всипаємо просіяне борошно. Готове тісто відправляємо на 40 хвилин в холодильник, воно розстоїться, і готова випічка буде дуже ніжною.

Класичне французьке печиво Мадлен

Тепер беремо формочки, які є: бляшані, силіконові та змащуємо рослинною олією. Дістаємо тісто, від нього відриваємо невеликі шматочки та викладаємо у формочки врівень з краями форми. Більше класти не потрібно, адже при випічці тісто підніметься. Ставимо наповнені форми на деко та відправляємо у розігріту до середньої температури духовку на 20 хвилин. Коли печиво стає рум’яного кольору, виймаємо його з духовки та з формочок.

Класичне французьке печиво Мадлен

Коли французьке печиво охолоне, обвалюємо його у цукровій пудрі. От і всі тонкощі.

Класичне французьке печиво Мадлен

Печиво Мадлен залишається свіжим та смачним тиждень і більше. Тільки щоб воно і надалі залишалося ніжним, краще загорнути його у харчову плівку або пакет. Запрошуємо домашніх та насолоджуємось чудовою випічкою з чаєм або кавою.