Пиріг Яблучні троянди з листкового тіста – простий і швидкий яблучний десерт

Сьогодні до чаю я вирішила спекти швидкий яблучний пиріг з готового листкового тіста, що має назву «Яблучні троянди». Звісно, доведеться докласти трохи зусиль, щоб сформувати красиві квіточки, але десерт того вартий. Зауважу, що в процесі випікання троянди значно збільшуються в розмірі та поступово заповнюють собою у формі весь вільний простір. Наведений в рецепті абрикосовий джем можна замінити будь-яким іншим за смаком чи за наявністю. Скористайтеся моїм докладним рецептом з покроково зробленими фото процесу та разом зі мною спечіть ніжний і хрусткий пиріг Яблучні троянди з листкового тіста. Смачних вам десертів!

Необхідні інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 1 упаковка;
  • свіжі яблука – 5 шт.;
  • мигдальні горіхи – 100 грам;
  • абрикосовий джем – 4 ст. ложки;
  • цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
  • яйце (категорії С-2) – 1 шт.

Зміст

Як спекти пиріг Яблучні троянди з листкового тіста

Беремо форму (для зручності бажано роз’ємну) та змащуємо внутрішню поверхню розтопленим вершковим маслом.

Третину тіста тонко розкочуємо та викладаємо у форму. На тісто викладаємо тонким шаром порізане на часточки яблуко, змащуємо його абрикосовим джемом та посипаємо подрібненими мигдальними горіхами. Замість мигдалю можна також використати волоські горіхи.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Ще одну третину тіста розкочуємо тонким пластом по діаметру форми та викладаємо його на начинку. Збиваємо яйце та змащуємо ним тісто. Останню третину тіста розкочуємо та нарізаємо досить широкими смужками (приблизно 6 на 12 см). Верхню половину смужок змащуємо джемом та розкладаємо тонко нарізані часточки яблук. Накриваємо яблучну нарізку нижньою частиною тіста та згортаємо кожну смужку рулетом.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Сформовані квітки троянд розставляємо в середині пирога. Обрізки тіста використаємо для формування листочків. Після цього, змащуємо пиріг збитим яйцем.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Прогріваємо духовку до 180 градусів та відправляємо наповнену форму випікатися приблизно на 40 хвилин. Рум’яний та запашний яблучний пиріг виймаємо з духовки, потім з форми та залишаємо трохи охолонути. Викладаємо готовий яблучний десерт на блюдо.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Залишається лише прикрасити яблучні троянди цукровою пудрою. На цьому ніжний та смачний листковий пиріг з яблуками готовий до подачі.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Заварюємо ароматний чай та приступаємо до дегустації цього привабливого яблучного десерту.  Погодьтеся, таку красу навіть різати шкода.

Яблучні троянди з листкового тіста - простий і швидкий яблучний пиріг

Як приготувати яблука в листковому тісті у формі троянд – відео-рецепти

Проте, кожна окрема троянда із яблук та листкового тіста може бути і самостійним десертом. Як швидко, просто та правильно зробити такі яблучні троянди пропоную дізнатись із відео.

Автор наступного відео пропонує трішки інший спосіб обробки яблучних часточок.