Яєчня в хлібі або гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами

Варто лише згадати про гарячі бутерброди, як на думку спадає безліч можливих варіантів цієї популярної швидкої страви. Перед очима постають найрізноманітніші продукти, які можна використати в якості начинки. Способів приготування цієї смачної закуски, також, існує декілька – на сковороді, в духовці чи мікрохвильовій печі, навіть на грилі чи мангалі. Якщо підійти до процесу приготування креативно, то в результаті звичайні гарячі бутерброди перетворяться з швидкого перекусу на повноцінний ситний обід. Сьогодні я хочу присвятити свій покроково оформлений рецепт з фото як раз одному з таких оригінальних варіантів приготування гарячих бутербродів. Цього разу у нас буде незвичайна яєчня в хлібі або гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами.

Необхідні продукти:

  • хліб тостовий;
  • свіжі печериці;
  • варена ковбаса (широка);
  • твердий сир;
  • курячі яйця;
  • кетчуп (чи свіжий помідор);
  • сіль.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Як приготувати гарячий бутерброд з яйцем, ковбасою та грибами

Кількість необхідних продуктів кожен обирає за власної потреби (за потрібною кількістю порцій), виходячи з розрахунку: два шматочки хлібу на один бутерброд.

Процес приготування дуже простий і, навіть, не вимагає підготовчих процедур. Просто починаємо складати інгредієнти на бутерброд.

Розкладаємо шматочки хліба.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Нарізаємо кільця вареної ковбаси та розкладаємо їх на хліб. Бажано вибирати ковбасу таким чином, щоб кружальце повністю вкривало шматочок хліба.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Далі, на кожен бутерброд викладаємо другий шматочок хліба, попередньо видаливши м’якуш та сформувавши своєрідне віконце. Додаємо всередину трохи кетчупу, за бажанням ще й краплинку гірчиці. Кількість приправ визначаєте за смаком.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Далі, в хлібну лунку вбиваємо яйце. Якщо яйця достатньо великі та можуть не вміститися, спочатку відокремлюємо білок, жовток виливаємо на бутерброд і додаємо потрібну кількість білка. За потреби, присолюємо начинку.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Частину бутербродів можна для різноманітності зробити з грибною начинкою. В такому випадку замість яйця додаємо в лунки смажені печериці та натертий твердий сир. Гарячі бутерброди смакують краще зі свіжою зеленню, однак, на момент приготування в наявності зелені не було, тому, прийшлося обійтись без неї.

Розкладаємо бутерброди на деко та запікаємо у розігрітій духовці до появи золотистого рум’янцю.

Гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами в духовці

Як бачите, готувати гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем, грибами та сиром дуже просто. А в результаті отримуємо ситну швидку страву, яку і в дорогу зручно взяти, і на стіл не соромно подати. І, що головне, завжди  вдається смачно!

Яєчня в хлібі – відео-рецепти

Пропоную ще дізнатись як готується сьогоднішня страва на сковороді.

Дізнайтесь і про інший варіант формування гарячих бутербродів з яйцем та сиром, які запікаються в духовці.

Смачного всім!