Варто лише згадати про гарячі бутерброди, як на думку спадає безліч можливих варіантів цієї популярної швидкої страви. Перед очима постають найрізноманітніші продукти, які можна використати в якості начинки. Способів приготування цієї смачної закуски, також, існує декілька – на сковороді, в духовці чи мікрохвильовій печі, навіть на грилі чи мангалі. Якщо підійти до процесу приготування креативно, то в результаті звичайні гарячі бутерброди перетворяться з швидкого перекусу на повноцінний ситний обід. Сьогодні я хочу присвятити свій покроково оформлений рецепт з фото як раз одному з таких оригінальних варіантів приготування гарячих бутербродів. Цього разу у нас буде незвичайна яєчня в хлібі або гарячі бутерброди з яйцем всмятку, ковбасою і грибами.
Інгредієнти: Білий хліб, Варена ковбаса, Кетчуп, Печериці, Сир, Сіль, Яйце
Необхідні продукти:
- хліб тостовий;
- свіжі печериці;
- варена ковбаса (широка);
- твердий сир;
- курячі яйця;
- кетчуп (чи свіжий помідор);
- сіль.
Як приготувати гарячий бутерброд з яйцем, ковбасою та грибами
Кількість необхідних продуктів кожен обирає за власної потреби (за потрібною кількістю порцій), виходячи з розрахунку: два шматочки хлібу на один бутерброд.
Процес приготування дуже простий і, навіть, не вимагає підготовчих процедур. Просто починаємо складати інгредієнти на бутерброд.
Розкладаємо шматочки хліба.
Нарізаємо кільця вареної ковбаси та розкладаємо їх на хліб. Бажано вибирати ковбасу таким чином, щоб кружальце повністю вкривало шматочок хліба.
Далі, на кожен бутерброд викладаємо другий шматочок хліба, попередньо видаливши м’якуш та сформувавши своєрідне віконце. Додаємо всередину трохи кетчупу, за бажанням ще й краплинку гірчиці. Кількість приправ визначаєте за смаком.
Далі, в хлібну лунку вбиваємо яйце. Якщо яйця достатньо великі та можуть не вміститися, спочатку відокремлюємо білок, жовток виливаємо на бутерброд і додаємо потрібну кількість білка. За потреби, присолюємо начинку.
Частину бутербродів можна для різноманітності зробити з грибною начинкою. В такому випадку замість яйця додаємо в лунки смажені печериці та натертий твердий сир. Гарячі бутерброди смакують краще зі свіжою зеленню, однак, на момент приготування в наявності зелені не було, тому, прийшлося обійтись без неї.
Розкладаємо бутерброди на деко та запікаємо у розігрітій духовці до появи золотистого рум’янцю.
Як бачите, готувати гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем, грибами та сиром дуже просто. А в результаті отримуємо ситну швидку страву, яку і в дорогу зручно взяти, і на стіл не соромно подати. І, що головне, завжди вдається смачно!
Яєчня в хлібі – відео-рецепти
Пропоную ще дізнатись як готується сьогоднішня страва на сковороді.
Дізнайтесь і про інший варіант формування гарячих бутербродів з яйцем та сиром, які запікаються в духовці.
Смачного всім!