Колись давно моя подруга написала мені рецепт великодніх крашанок, які виготовляються з шоколаду, сиру і начинки. Та у рецепта був недолік: на приготування вишуканого кондитерського шедевру потрібно витратити багато часу. Тому я адаптувала давній рецепт подруги на свій: смачний десерт з сиру, арахісом та курагою у шоколадному кошику. Процес приготування десерту простий та швидкий, він підійде навіть для початківців у кулінарії. А так, як я із задоволенням фотографую свій процес приготування, щоб потім поділитися чудовими знімками смачних страв, то і приготування сирного десерту в домашніх умовах також покроково відзняла на фото.
Інгредієнти: Арахіс, Ванільний цукор, Вода, Желатин, Згущене молоко, Курага, Сир, Цукор, Шоколад
Отже, нам потрібні:
- курага – 100 грамів;
- арахіс (смажений) – 55 грамів;
- сир – 175 грамів;
- цукор – 2-3 ст. ложки;
- згущене молоко – 3 ст. ложки;
- желатин – 1 ст. ложка;
- шоколад – 100 грамів;
- вода – 50 грамів;
- ванільний цукор – 5 грамів.
Як зробити сирний десерт в шоколадному кошику
Спершу курагу та желатин заливаємо водою, щоб вони набухали. У чаші блендера змішуємо сир, згущене молоко, цукор, ванілін. Додаємо желатин (у ньому не повинно бути грудочок). Якщо є, то ставимо його на парову баню чи у мікрохвильову піч до повного розчинення грудок. Збиваємо блендером сирну масу до однорідного стану.
Очищаємо арахіс від шкірки. Горіхи та курагу подрібнюємо у м’ясорубці.
Як зробити шоколадну корзинку
Ламаємо шоколад на шматочки та ставимо його у мікрохвильову піч на 40-50 секунд, щоб він став еластичним.
Форми для кексів промиваємо дуже холодною водою, змащуємо шоколадом та ставимо у холодильник на 30 хвилин, щоб шоколад застиг.
У застиглі кошики з шоколаду викладаємо сирну начинку по одній чайній ложці. Скачуємо великі та маленькі кульки з суміші арахісу та кураги. Великі потрібні для начинки, маленькі — для прикраси. У кожний кошик кладемо по одній кульці по центру.
Далі на кульки кладемо знову сирну начинку та прикрашаємо маленькими кульками. Відправляємо шоколадний десерт на кілька годин в холодильник для застигання.
Готовий шоколадний десерт з смачною начинкою обережно витягаємо з форм, викладаємо на тарілки та кличемо домашніх ласувати неймовірним десертом.
Десерт у розрізі виглядає неймовірно гарно. Труднощі починаються при спробі розрізати його, бо шоколадний кошик дуже крихкий. Та все ж таки я спробувала акуратно розрізати шоколадно-сирний десерт з начинкою, щоб Ви побачили його красу в розрізі.
Як довго можна зберігати такі ласощі — не скажу, у моїй сім’ї вони миттю зникають з тарілок.