Цього разу пропоную Вам разом зі мною приготувати дуже смачну курочку, тушковану в томатному соусі. За цим рецептом куряче м’ясо виходить ніжним, м’яким та соковитим. А завдяки приправам, що в рецепті, тушковане м’ясо набирає вишуканого аромату. У своєму рецепті я детально розкажу, як правильно приготувати курку в томатному соусі, для кращого розуміння додаю покроково відзняті фото.
Інгредієнти: Борошно, Коріандр, Кріп, Курка, Лавровий лист, Морква, Перець чорний мелений, Петрушка, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля, Часник
Як готувати тушковану курку в томатному соусі
На першому етапі потрібно куряче м’ясо порізати на шматочки та посипати його сіллю з приправами. Ретельно перемішати та залишити для просолювання. Через п’ятнадцять хвилин м’ясо вбере весь аромат спецій та замаринується. Для приправи я, зазвичай, беру спеціальну суміш — «Адигейську сіль». Якщо у Вас її немає, тоді візьміть у рівних пропорціях звичайну кухонну сіль, сушений часник, кріп, коріандр, петрушку та чорний мелений перець.
На фото нижче добре видно всі компоненти, що я використовую для приготування смачної страви.
М’ясо промаринувалося, у сковороду наливаємо соняшникову олію, розігріваємо її, викладаємо шматочки курки та трохи обсмажуємо.
Тим часом очищаємо від шкірки моркву та цибулю, миємо та дрібно їх нарізаємо.
Викладаємо овочі до курятини, перемішуємо та смажимо далі все разом.
Кладемо до курки та овочів трохи томатної пасти.
Гарненько перемішуємо. Через п’ять хвилин наливаємо у сковороду окріп.
Накриваємо кришкою та тушкуємо півгодини. Щоб соус став трохи густішим, додаємо трохи борошна. Час покласти у страву лавровий листок, та потушити ще п’ять хвилин.
Як бачите, все просто та легко, соковита та ароматна тушкована курка у пікантному томатному соусі готова! Подаємо до столу, бо домашні вже відчули чудовий аромат та чекають.
Спробуйте і Ви приготувати за моїм рецептом з фото таку смакоту. Успіх страви гарантовано!