Найсмачніше повітряне тістечко безе

Безе — вишукане французьке тістечко, ніжне, легке, повітряне та солодке, просто тане у роті. Для його приготування потрібно мінімум продуктів. Сама технологія приготування надзвичайно проста, тільки обов’язково потрібно дотримуватися деяких правил, тоді десерт буде чудовий. А правила такі: використовувати тільки добре охолоджені білки курячих яєць; під час збивання не допустити, щоб і краплинка води чи жиру потрапила до суміші під час збивання і весь посуд повинен бути сухим. Рецепт, як швидко та просто приготувати повітряні ласощі з покроковими фото, допоможе Вам зрозуміти всі етапи приготування.

Як зробити тістечко безе в домашніх умовах

Щоб зробити ідеальні тістечка, потрібні лише два інгредієнти: цукровий пісок та білки з курячих яєць. На кожен білок беремо 50 грамів цукру.

Смачні, легкі і швидкі тістечка безе

Нагадую, яйця повинні бути щойно з холодильника. Спочатку дуже обережно відокремлюємо білки від жовтків та виливаємо їх в сухий посуд.

Далі на мінімальних обертах міксера (поступово збільшуючи обороти до максимальних) починаємо збивати білки до «стійкої піни».

Готовність білків перевірити просто: маса не повинна випадати з перевернутого посуду. Хочу порадити не перевертати всю миску з білками, а спробувати ложкою, раптом вони ще не збились добре. Як бачите на фото, білки, що я збила, готові.

Просте тістечко безе

Тепер у білкову основу потрібно ввести цукор. Додавати будемо порціями по одній столовій ложці, весь час продовжуємо збивати міксером. Суміш ставатиме щільнішою за структурою та набиратиме глянцевого блиску.

Просте тістечко безе

Після того, як додали весь цукор, вимикаємо міксер. Отриманий білковий крем перекладаємо в кондитерський мішок та починаємо викладати тістечка. Деко необхідно вислати пергаментним папером, адже змащувати олією деко не можна.

Найсмачніше тістечко безе

Щоб легко та швидко перекласти крем у мішок, існує одна хитрість. Візьміть банку, що підходить за розміром до мішка, вставте мішок у банку, як на фото, та спокійно перекладайте, нічого не випаде та не злипнеться.

Найсмачніше тістечко безе

Якщо такого мішка нема, не страшно: відрізаєте у поліетиленового пакета куточок або скористайтеся звичайною столовою ложкою для викладання маси на деко.

Тепер відправляємо майбутні тістечка в духовку на 1,5-2 години при температурі 100 градусів для сушки. Я не обмовилась, слово випічка не годиться для цього процесу. Адже в духовці безе поступово висихає, спершу скоринка, а поступово і вся маса. Щоб перевірити, чи тістечка готові, візьміть дерев’яну шпажку та проткніть тістечко, вона повинна вийти сухою.

Найсмачніше тістечко безе

Ніжні, солодкі, легкі тістечка безе готові. Їх можна подати як самостійний десерт до кави або чаю. Можна з’єднати два безе розм’якшеним шоколадом, вареним згущеним молоком чи будь-яким кремом. Такими повітряними і вишуканими тістечками можна прикрасити торт чи прошарок крему між коржами.