Рецепт троянди з яблук як прикраса пирога або торта

Сьогодні хочу розповісти Вам простий рецепт, як зробити оригінальні та смачні прикраси для торта або пирога в домашніх умовах. Це дуже легко, потрібно лише трохи вільного часу та бажання творити. Покрокові фото, що я додала до рецепта, допоможуть Вам зрозуміти всі етапи виготовлення чудових троянд з яблук. Їх можна зробити різних кольорів та з всілякими ароматами. Якщо хочете залишити натуральний колір яблук, ягоди додавати не потрібно. Також ванільний цукор можна замінити рідкою ванільною есенцією. Якщо Вам подобаються інші аромати більше, ніж ванілін, то його можна замінити будь-яким, що подобається Вам.

Інгредієнти:

  • 4 штуки червоних яблук;

Для сиропу:

  • 500 мл питної холодної води;
  • 200 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 1 ст. ложка чорниці;
  • ¼ ч. ложки лимонної кислоти.

Як зробити троянду з яблук для прикраси десертів

Спершу зробимо сироп для прикраси. У каструлю кладемо цукор, ванільний цукор та лимонну кислоту, все добре розмішуємо. Вливаємо холодну питну воду. Ягоди чорниці (свіжі або заморожені) опускаємо в каструлю та ставимо підготовлені інгредієнти для сиропу на вогонь, щоб він закипів. Якщо немає ягід чорниці, можна взяти чорну смородину, вона також дає насичений колір, який зробить троянди чудовими.

Сироп для яблучних троянд

Тим часом нам потрібно яблука нарізати на чотири частини. Далі ці частинки потрібно нарізати на тоненькі пластинки шириною приблизно 3 мм. Пластинки повинні бути різного розміру, великого та малого, це потрібно буде для формування пелюсток троянди.

Сироп закипів, його треба трохи проварити, доки колір стане яскравим та однорідним. Щоб було швидше, розчавлюємо ягоди виделкою. Тепер відправляємо у сироп яблучні частинки, робимо середній вогонь та варимо їх 7 хвилин. Дуже акуратно, за допомогою шумівки або виделки, дістаємо пластинки та викладаємо їх на обробну дошку, щоб вони остигали.

Яблучні дольки в сиропі

Як часточки трохи охолонуть, почнемо формувати троянду. Тут потрібні всі розміри: маленькі та великі. Вибираємо найменшу пластинку та згинаємо. Прикладаємо до неї іншу пластинку так, щоб згин першої частинки був назовні, а кінчики всередині другої пластинки. Потім прилаштовуємо інші пластики, щоб вони наполовину прикривали попередню пластинку. Яким має бути розмір троянди, вибирайте самі. Зауважу, чим більше зробите пелюсток, тим більшою буде троянда. На фото видно всі деталі, як складені пластинки у ряди.

збираємо троянди

Коли квітка зібрана, потрібно акуратно відігнути усі пелюстки, щоб надати форми троянди, яка розпустилася. Далі ставимо її на ї на обробну дошку, сироп повинен повністю застигнути та склеїти між собою усі пелюстки.

Готова яблучна троянда

Щоб вишукано прикрасити десерт, потрібно просто «висадити» троянди з на торт або пиріг. Погляньте на фото, як гарно троянди прикрасили солодку випічку.

Урашенія з яблучних троянд

А ось такий вигляд мають яблучні троянди червоного кольору.

Прикраса з троянд на торті

Приготуйте такі смачні та гарні прикраси, це дуже легко.