Домашня молочна ковбаса, зварена в харчовій плівці

Ви хоч раз пробували приготувати домашню варену ковбасу? Якщо ні, то пропоную сьогодні зайнятися цим захоплюючим процесом. Зрозуміло, що готувати ми будемо таку ковбасу не по ГОСТу, але зате вона буде без хімічних добавок та харчових барвників, тому буде не тільки корисна, але й смачна. Отже, сьогодні приготуємо домашню молочну ковбасу, зварену в харчовій плівці. Для такого делікатесу з свинячого м’яса потрібно трохи вільного часу та харчова плівка, а всі деталі, як її зробити, розказані та показані у моєму рецепті з покроково відзнятими фото.

Як зробити молочну ковбасу в домашніх умовах

Для приготування вареної ковбаси потрібно взяти 500 грамів свинячої вирізки та дві середні цибулини.

молочна ковбаса

М’ясо з цибулею прокрутимо на м’ясорубці через найдрібнішу сітку. Щоб фарш був ніжним та однорідним, прокручуємо його ще двічі.

молочна ковбаса

Додаємо 1 куряче яйце, 1 столову ложку сухого молока, ¼ чайної ложки чорного меленого перцю або суміші перців, і ¾ чайної ложки солі.

молочна ковбаса

Далі фарш гарненько вимішуємо та невеликими порціями вливаємо 100 мілілітрів молока (жирність —2,5%). Продовжуємо перемішувати приблизно п’ять хвилин, щоб фарш став в’язким та прилипав до рук. Пора формувати ковбаски.

молочна ковбаса

На обробній дошці розстилаємо харчову плівку та кладемо на неї рівно половину фаршу.

молочна ковбаса

Тепер, якомога щільніше трамбуючи м’ясну масу під плівкою, загортаємо першу ковбаску.

молочна ковбаса

Кінці плівки ретельно скручуємо та зав’язуємо у міцний вузол.

молочна ковбаса

Щоб під час варіння плівка не лопнула, для певності ще обмотаємо її 3-4 шарами плівки.

молочна ковбаса

Такі товсті кінці ми не зуміємо зав’язати, тому візьмемо для зав’язки кухонні силіконові джгути, та краще ще перев’язати краї ковбаси нитками. (Підійде будь-яка міцна нитка).

молочна ковбаса

Так само робимо з другою частиною фаршу. Виходить дві однакові ковбаски.

молочна ковбаса

Одну можна викласти на обробну дошку (щоб не втратила форми) та покласти в морозильну камеру.

молочна ковбаса

Другу ковбаску опускаємо у трохи підсолену киплячу воду. Робимо середній вогонь, накриваємо каструлю кришкою та варимо приблизно 50-60 хвилин.

молочна ковбаса

Готовий продукт виймаємо, перекладаємо на друшляк, чекаємо, доки ковбаса повністю остигне.

молочна ковбаса

Тепер зрізаємо нитки та знімаємо плівку.

Смачну варену молочну ковбасу нарізаємо скибочками та робимо бутерброди.

молочна ковбаса

Така ковбаса зі свинячого м’яса, зварена в харчовій плівці вдома, чудово підходить для сніданків, швидких перекусів як бутерброди. Впевнена, що Ваша родина належно оцінить як Ваші старання, так і чудовий смак домашньої ковбаси з натуральних продуктів, відмінний від звичайної магазинної вареної ковбаси.