Ви хоч раз пробували приготувати домашню варену ковбасу? Якщо ні, то пропоную сьогодні зайнятися цим захоплюючим процесом. Зрозуміло, що готувати ми будемо таку ковбасу не по ГОСТу, але зате вона буде без хімічних добавок та харчових барвників, тому буде не тільки корисна, але й смачна. Отже, сьогодні приготуємо домашню молочну ковбасу, зварену в харчовій плівці. Для такого делікатесу з свинячого м’яса потрібно трохи вільного часу та харчова плівка, а всі деталі, як її зробити, розказані та показані у моєму рецепті з покроково відзнятими фото.
Інгредієнти: Молоко, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Сухе молоко, Цибуля, Яйце
Як зробити молочну ковбасу в домашніх умовах
Для приготування вареної ковбаси потрібно взяти 500 грамів свинячої вирізки та дві середні цибулини.
М’ясо з цибулею прокрутимо на м’ясорубці через найдрібнішу сітку. Щоб фарш був ніжним та однорідним, прокручуємо його ще двічі.
Додаємо 1 куряче яйце, 1 столову ложку сухого молока, ¼ чайної ложки чорного меленого перцю або суміші перців, і ¾ чайної ложки солі.
Далі фарш гарненько вимішуємо та невеликими порціями вливаємо 100 мілілітрів молока (жирність —2,5%). Продовжуємо перемішувати приблизно п’ять хвилин, щоб фарш став в’язким та прилипав до рук. Пора формувати ковбаски.
На обробній дошці розстилаємо харчову плівку та кладемо на неї рівно половину фаршу.
Тепер, якомога щільніше трамбуючи м’ясну масу під плівкою, загортаємо першу ковбаску.
Кінці плівки ретельно скручуємо та зав’язуємо у міцний вузол.
Щоб під час варіння плівка не лопнула, для певності ще обмотаємо її 3-4 шарами плівки.
Такі товсті кінці ми не зуміємо зав’язати, тому візьмемо для зав’язки кухонні силіконові джгути, та краще ще перев’язати краї ковбаси нитками. (Підійде будь-яка міцна нитка).
Так само робимо з другою частиною фаршу. Виходить дві однакові ковбаски.
Одну можна викласти на обробну дошку (щоб не втратила форми) та покласти в морозильну камеру.
Другу ковбаску опускаємо у трохи підсолену киплячу воду. Робимо середній вогонь, накриваємо каструлю кришкою та варимо приблизно 50-60 хвилин.
Готовий продукт виймаємо, перекладаємо на друшляк, чекаємо, доки ковбаса повністю остигне.
Тепер зрізаємо нитки та знімаємо плівку.
Смачну варену молочну ковбасу нарізаємо скибочками та робимо бутерброди.
Така ковбаса зі свинячого м’яса, зварена в харчовій плівці вдома, чудово підходить для сніданків, швидких перекусів як бутерброди. Впевнена, що Ваша родина належно оцінить як Ваші старання, так і чудовий смак домашньої ковбаси з натуральних продуктів, відмінний від звичайної магазинної вареної ковбаси.