Смачний плов з курячим м’ясом та рисом — це ідеальний варіант для смачного обіду чи вечері. Якщо для плову взяти бурий рис, то страву за цим рецептом можна використовувати для дієтичного харчування, а куряче філе ніяк не зашкодить фігурі. Отже, давайте приготуємо сьогодні за моїм простим рецептом плов з курки на сковорідці, а фото, що я робила у процесі приготування, все покажуть.
Інгредієнти: Вода, Морква, Перець чорний мелений, Рис, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Набір продуктів для плову з курячим філе виглядає так:
- куряче філе – 1 шт.;
- рис – 150 гр.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Як приготувати плов з курячим філе
Нарізаємо на невеликі кубики біле куряче м’ясо, обсмажуємо його в гарячій олії. Додаємо чорний перець та нарізану маленькими кубиками цибулю, продовжуємо обсмажувати.
Очищену моркву подрібнюємо на такі ж кубики, що й цибулю, викладаємо до м’яса на сковорідку. Основу для плову смажимо далі.
Поки м’ясо з овочами тушкується, підготуємо рис. Ретельно промиваємо рис декілька разів під проточною водою, далі викладаємо його на м’ясо-овочеву засмажку. Вирівнюємо шар рису лопаткою, далі заливаємо окропом. Вода повинна бути вище рису на 0,5 см. Додаємо сіль, робимо слабкий вогонь, закриваємо кришкою та продовжуємо готувати, доки вода повністю не википить.
Стежимо за процесом, коли води вже не буде, вимикаємо плиту. Накриту сковорідку потрібно укутати товстим рушником та дати постояти приблизно двадцять хвилин.
Після цього домашній та смачний плов перемішуємо лопаточкою та викладаємо на порційні тарілки. Такий ароматний та розсипчастий плов потрібно їсти одразу ж, гарячим, тоді Ви зможете насолодитися глибиною смаку.
Як бачите, рецепт приготування плову з курячим м’ясом зовсім простий, адже на допомогу я додала покрокові фото.