Кролик тушкований в сметані з цибулею на сковороді

М’ясо кролика – ніжне, біле, дуже смачне і дієтичне. Тому страви з нього виходять просто шикарні.  Є багато способів приготування кролика, і зараз ми дамо вам рецепт кролика, тушкованого в сметані. Це проста і смачна страва, яка точно сподобається вам та вашим близьким.

Для приготування вам треба взяти:

  • шматочки обробленого кролика – 500-700 грамів;
  • цибуля – 2-3 штуки;
  • сметана – 200 грамів;
  • перець чорний мелений і горошком;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • сіль.

Кролик тушкований в сметані

Як готувати кролика тушкованого в сметані

Шматочки треба добре промити, обсушити на паперовому рушнику, потім підсолити та поперчити.

Кролик тушкований в сметані

Далі візьміть цибулю, почистіть і поріжте великими скибками.

Кролик тушкований в сметані

Після цього розігрійте на пательні олію, викладіть м’ясо кролика, обсмажте до золотої скоринки, потім додайте цибулю і смажте ще 5-10 хвилин.

Кролик тушкований в сметані

Далі необхідно додати сметану та зменшити вогонь.

Кролик тушкований в сметані

Також можна додати півсклянки гарячої води. Ще треба покласти пару лаврових листочків та кілька горошин перцю. Далі можна ще  трохи підсолити ставу, якщо є необхідність. А потім треба закрити її кришкою та тушкувати приблизно 1,5-2 години. Час приготування м’яса залежить від віку кролика.

Кролик тушкований в сметані

Подавати таку смакоту можна з рисом, картопляним пюре, спагетті, будь-якими круп’яними кашами.

Кролик тушкований в сметані

Цей смачний тушкований ніжний кролик стане окрасою вашого столу.