М’ясо кролика – ніжне, біле, дуже смачне і дієтичне. Тому страви з нього виходять просто шикарні. Є багато способів приготування кролика, і зараз ми дамо вам рецепт кролика, тушкованого в сметані. Це проста і смачна страва, яка точно сподобається вам та вашим близьким.
Інгредієнти: Кролик, Лавровий лист, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування вам треба взяти:
- шматочки обробленого кролика – 500-700 грамів;
- цибуля – 2-3 штуки;
- сметана – 200 грамів;
- перець чорний мелений і горошком;
- лавровий лист – 2 штуки;
- сіль.
Як готувати кролика тушкованого в сметані
Шматочки треба добре промити, обсушити на паперовому рушнику, потім підсолити та поперчити.
Далі візьміть цибулю, почистіть і поріжте великими скибками.
Після цього розігрійте на пательні олію, викладіть м’ясо кролика, обсмажте до золотої скоринки, потім додайте цибулю і смажте ще 5-10 хвилин.
Далі необхідно додати сметану та зменшити вогонь.
Також можна додати півсклянки гарячої води. Ще треба покласти пару лаврових листочків та кілька горошин перцю. Далі можна ще трохи підсолити ставу, якщо є необхідність. А потім треба закрити її кришкою та тушкувати приблизно 1,5-2 години. Час приготування м’яса залежить від віку кролика.
Подавати таку смакоту можна з рисом, картопляним пюре, спагетті, будь-якими круп’яними кашами.
Цей смачний тушкований ніжний кролик стане окрасою вашого столу.