Маринований кролик в пиві, тушкований в духовці

М’ясо кролика трохи сухувате, тому щоб воно вийшло смачним, необхідно його правильно готувати. Один з найпростіших способів приготування – тушкування кролика в пиві, в каструлі з товстими стінами та дном. Найчастіше, саме такою є каструлька для приготування качки.  Завдяки пиву, м’ясо кролика стане дуже ніжним, а додатковий аромат і смак йому нададуть різноманітні  трави.

Отже, переходимо безпосередньо до процесу приготування.

Щоб ваш кролик вийшов неймовірно смачним, треба взяти такі інгредієнти:

Кролик маринований і тушкований в пиві

  • кролик – 1,5 кілограма;
  • велика цибулина – 1 штука;
  • сіль – 2 чайних ложки;
  • сушені трави (будь-які) – 2 чайних ложки;
  • пиво – 500 мілілітрів;
  • олія – 150 мілілітрів.

Щоб кролик добре промаринувався і не було чути запаху спиртного, найкраще обирати світле пиво. Куштуючи готову страву, ніхто навіть не здогадається, що їжа маринувалася саме в пиві.

В якості спецій треба взяти ароматні сушені трави. Наприклад, сушений імбир, коріандр, паприку, майоран.

Як приготувати кролика в пиві тушкованого в духовці

Тушку необхідно спочатку добре вимити, потім обсушити паперовим рушником і  після цього їх можна розрубати за допомогою кухонного топірця. Рубати треба так: спочатку задні лапи по сухожиллям, потім передні лапи, в кінці – тушку поперек хребта на три частини.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Далі почистіть цибулю і поріжте її тонкими півкільцями.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Після цього шматочки м’яса необхідно скласти в глибокий посуд та посипати спеціями, а також посолити.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Далі трохи стисніть цибулю руками, щоб виділився сік, і посипте нею кожен шматок кролика.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Тепер треба залити м’ясо пивом так, щоб воно повністю покрило кролика.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Ємність треба закрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 24 години, аби воно добре замаринувалося.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Коли час мине, дістаньте шматочки та обсушіть на паперовому рушнику.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Далі шматочки треба обсмажити в розігрітій олії на пательні до золотої скоринки. .

Кролик маринований і тушкований в пиві

Після цього м’ясо можна складати в каструлю для тушкування.

Далі з маринаду треба витягти цибулю за допомогою шумівки.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Цибулю не викидайте, а обсмажте на олії до прозорого кольору.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Смажену цибулю додайте до м’яса, залийте його пивним маринадом, та додайте ще трохи солі за смаком.

Маринований кролик тушкований в пиві в духовці в утятніце

Далі поставте каструлю на вогонь, кришку не закривайте, бо маринад може дати багато піни. доведіть масу до кипіння, приберіть піну, зробіть вогонь мінімальним, накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин.

Маринований кролик тушкований в пиві в духовці в утятніце

Ось така нежирна і ароматна страва має у вас вийти після закінчення приготування.

Кролик маринований і тушкований в пиві

Таке м’ясо смакує з різними гарнірами.

Маринований кролик тушкований в пиві в духовці в утятніце

Наприклад, можна приготувати картоплю-пюре, яка ідеально доповнює смак кролика та є дуже ситною.