М’ясо кролика трохи сухувате, тому щоб воно вийшло смачним, необхідно його правильно готувати. Один з найпростіших способів приготування – тушкування кролика в пиві, в каструлі з товстими стінами та дном. Найчастіше, саме такою є каструлька для приготування качки. Завдяки пиву, м’ясо кролика стане дуже ніжним, а додатковий аромат і смак йому нададуть різноманітні трави.
Інгредієнти: Кролик, Пиво світле, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля
Отже, переходимо безпосередньо до процесу приготування.
Щоб ваш кролик вийшов неймовірно смачним, треба взяти такі інгредієнти:
- кролик – 1,5 кілограма;
- велика цибулина – 1 штука;
- сіль – 2 чайних ложки;
- сушені трави (будь-які) – 2 чайних ложки;
- пиво – 500 мілілітрів;
- олія – 150 мілілітрів.
Щоб кролик добре промаринувався і не було чути запаху спиртного, найкраще обирати світле пиво. Куштуючи готову страву, ніхто навіть не здогадається, що їжа маринувалася саме в пиві.
В якості спецій треба взяти ароматні сушені трави. Наприклад, сушений імбир, коріандр, паприку, майоран.
Як приготувати кролика в пиві тушкованого в духовці
Тушку необхідно спочатку добре вимити, потім обсушити паперовим рушником і після цього їх можна розрубати за допомогою кухонного топірця. Рубати треба так: спочатку задні лапи по сухожиллям, потім передні лапи, в кінці – тушку поперек хребта на три частини.
Далі почистіть цибулю і поріжте її тонкими півкільцями.
Після цього шматочки м’яса необхідно скласти в глибокий посуд та посипати спеціями, а також посолити.
Далі трохи стисніть цибулю руками, щоб виділився сік, і посипте нею кожен шматок кролика.
Тепер треба залити м’ясо пивом так, щоб воно повністю покрило кролика.
Ємність треба закрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 24 години, аби воно добре замаринувалося.
Коли час мине, дістаньте шматочки та обсушіть на паперовому рушнику.
Далі шматочки треба обсмажити в розігрітій олії на пательні до золотої скоринки. .
Після цього м’ясо можна складати в каструлю для тушкування.
Далі з маринаду треба витягти цибулю за допомогою шумівки.
Цибулю не викидайте, а обсмажте на олії до прозорого кольору.
Смажену цибулю додайте до м’яса, залийте його пивним маринадом, та додайте ще трохи солі за смаком.
Далі поставте каструлю на вогонь, кришку не закривайте, бо маринад може дати багато піни. доведіть масу до кипіння, приберіть піну, зробіть вогонь мінімальним, накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин.
Ось така нежирна і ароматна страва має у вас вийти після закінчення приготування.
Таке м’ясо смакує з різними гарнірами.
Наприклад, можна приготувати картоплю-пюре, яка ідеально доповнює смак кролика та є дуже ситною.