Самі безпечні гриби – це штучно вирощені печериці. Це науково доведений факт. До того ж, вони найбільш доступні за ціною та й за смаком далеко не найгірші.
Саме тому вигадниці-господині дуже часто використовують печериці для приготування смачних страв та закусок. От і я вирішила сьогодні приготувати оригінальну страву – смажені печериці в борошні. Смажаться шматочки грибів у цій простій паніровці до хрусткої скоринки і виходять дивовижно смачні. Детальний рецепт з покроково зробленими фото всього процесу приготування допоможе кожному швидко зробити дома таку прості и смачну грибну закуску.
Інгредієнти: Борошно, Печериці, Рослинна олія, Сіль
Потрібні інгредієнти:
- 500 гр печериць;
- 150 гр рослинної олії;
- 150 гр борошна;
- сіль кухонна.
Як смажити печериці на сковороді в борошні
Перед приготуванням гриби потрібно ретельно вимити. Для цього, замочуємо їх хвилин на п’ять у воді та з кожного руками обмиваємо забруднення.
Далі, ножем знімаємо тоненьку плівку з капелюшків печериць.
Підготовлені гриби нарізаємо тонкими пластинами. Мякоть у печериць достатньо крихка, тому, робимо це максимально обережно, щоб не поламати їх.
Складаємо подрібнені печериці в глибоку миску, солимо та залишаємо на 5-7 хвилин, щоб вони пустили сік.
Наступне фото демонструє, якими вологими повинні стати гриби.
Далі ставимо на вогонь сковороду та наливаємо рослинну олію. Поки вона прогрівається перейдемо до панірування грибочків – занурюємо кожен шматочок з обох боків у борошно.
Підготовлені таким чином печериці викладаємо у розпечену олію, залишаємо трохи вільного міста між шматочками. Смажимо гриби з обох боків по 2 хвилини на середньому вогні.
В результаті, кожна грибна пластинка вкривається хрусткою апетитною скоринкою.
Під час смаження печериці вбирають у себе велику кількість олії. Щоб позбутися надлишку жиру, необхідно зі сковороди гриби викладати на паперовий рушник і тільки потім перекладати грибну закуску на тарілку.
Готові смажені печериці в борошняному паніруванні виглядають вельми апетитно, а за смаком, завдяки хрусткій скоринці, нагадують чіпси.
Приготовані в такий спосіб печериці можна сміливо подати, навіть, до святкового столу. Що вже казати про звичайну сімейну вечерю, тут вже грибові чіпси розлетяться вмить. На додачу до смажених печериць можна подати гарнір з картоплі. Чудово смакує звичайне картопляне пюре.
Хрусткі смажені печериці – відео-рецепти
Більш швидшого рецепта приготування печериць (і, як на мене, більш смачного) я не пробувала. Смак дуже насичений і може бути дуже різноманітний! Якщо додати подрібненого часничку – нагадує курочку гриль, з посипати подрібненим свіжим кропом – смажені пиріжки, а з зеленою цибулькою – чіпси.
І ще декілька цікавих відео, які підкажуть як правильно, просто та швидко приготувати хрусткі смажені печериці.
Всім смачного!