Як відомо, приготування овочевих страв методом запікання в духовці максимально зберігає корисні речовини та дозволяє отримати не просто смачну, але і здорову та дієтичну їжу. А якщо страва «з духовки» ще й готується швидко, вона обов’язково затримується у списку улюблених для моєї родини та потрапляє в мою особисту кулінарну скарбничку.
Одним з таких чудових рецептів я і хочу поділитися сьогодні з вами, продемонструвавши наочно приготування запеченої курячої грудки з овочами по-італійськи. Куряче м’ясо виходить дуже ароматним та соковитим, а в поєднанні з овочами ще й дуже корисним. Запекти соковите куряче філе з овочами в духовці зовсім не складно, в чому ви можете переконатися на власному досвіді приготувавши страву разом зі мною.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Гарбуз, Кольорова капуста, Куряче філе, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Кухня: Італійська кухня
Головна принада даного рецепту криється в тому, що для запікання можна використовувати будь–які овочі за смаком. Коли починаєте готувати дану страву, можете сміливо брати улюблені овочі, що є в наявності та додати до них трохи курячої грудки. Цього разу в мене наступний набір:
- 1 баклажан;
- 2-3 солодких болгарських перчини;
- 150 гр гарбуза;
- 1-2 ріпчасті цибулини;
- 1 морква;
- 200 гр кольорової капусти;
- 200 гр курячого філе;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- рослинна олія.
Зміст
Як приготувати куряче філе з овочами в духовці
Самий важливий етап приготування страви – підготовка овочів до процесу запіканням. Всі компоненти страви промиваємо водою, за потреби очищуємо і видаляємо плодоніжки та насіння. Качан капусти розділяємо на окремі суцвіття. Цибулю, моркву, перець та гарбуз нарізаємо брусочками (приблизно як на наступному фото).
Баклажан прямо зі шкіркою нарізаємо кубиками.
Наша страва переважно овочева, але для підсилення смаку та надання приємного аромату додамо поживний м’ясний компонент – куряче філе, яке нарізаємо шматочками.
Поєднуємо підготовлені овочі та куряче філе, приправляємо спеціями та сіллю, додаємо трохи рослинної олії.
Для приготування запеченої страви змащуємо форму олією, викладаємо суміш овочів та курятини, щільно накриваємо листком фольги замість кришки.
В розпеченій до 200°С духовці куряче філе з овочами досягає готовності приблизно за годину. За 5-7 хвилин до кінця цього терміну з форми знімаємо фольгу. Це дасть можливість овочам набути смачної скоринки. Готова страва має такий апетитний вигляд, як на наступному фото.
Залишаємо овочеву запіканку трохи охолонути, після чого, викладаємо куряче філе зі шматочками овочів на блюдо для подачі та запрошуємо всіх до столу.
Переконана, що таких ніжних та смачних овочів з ароматними шматочками дієтичної курятини ви ще не куштували! Тож скоріше всі до столу, смакувати овочеву запіканку!
Куряча грудка з овочами в духовці – відео-рецепт
Про інші можливі поєднання овочів при запіканні курячої грудки дізнайтесь з наступних відео.
Зробіть цю універсальну страву з безліччю варіацій з овочів, спецій, сиру і вершків.
Страва за цим рецептом виходить дуже соковита і апетитна, яскрава і смачна. Вона стане справжньою прикрасою і для святкового столу.
Не могла не запропонувати відео-рецепт, який допоможе просто та швидко приготувати смачну та дієтичну вечерю чи обід з курячої філе, картоплі з овочами в духовці.