Дріжджові домашні булочки з кунжутом на воді та сухих дріжджах

Будинок наповнюється дивовижним ароматом смачної дріжджової випічки, що розповсюджують апетитні булочки з кунжутом, щойно вийняті з духовки. Побалувати своїх рідних такими ж гарячими дріжджовими булочками може кожна вправна господиня.

Просто скористайтесь моїм покроково оформленим фото-рецептом, тим паче, що він достатньо простий у виконанні.

Набір інгредієнтів для замішування тіста включає:

    • воду – 250 мл;
    • куряче яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло – 25 гр;
  • сухі дріжджі – 1 ч.л.;
  • цукор – 2 ч.л.;
  • сіль -1 ч.л.;
  • борошно пшеничне – 450 гр.

Для декорування булочок:

  • жовток – 1 шт.;
  • вода – 1 ст.л.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • кунжут – 1 ст.л.

Як приготувати булочки з кунжутом в домашніх умовах

Щоб спекти пухкі та смачні булочки необхідно завести дріжджове тісто. Я для зручності скористаюся хлібопічкою, але замісити тісто можна традиційним способом – вручну.

В чашу хлібопічки виливаємо теплу воду та додаємо яйце.

Домашні булочки з кунжутом

Зверху насипаємо борошно.

Домашні булочки з кунжутом

В невеличкі заглиблення на борошні висипаємо інші сухі компоненти – цукор, сіль, дріжджі. Додаємо нарізане невеликими шматочками м’яке масло.

Домашні булочки з кунжутом

Після цього, запускаємо програму «Тісто» та чекаємо. Кухонна помічниця сама замісить тісто та витримає його певний час за необхідної температури для підйому. При ручному заведенні тіста обов’язково витримайте його в теплі приблизно півтори години.

Домашні булочки з кунжутом

Готове дріжджове тісто обминаємо на притрушеному борошном столі та розділяємо на порційні шматочки. Має вийти приблизно 12 штук. З кожного формуємо акуратні круглі булочки.

Домашні булочки з кунжутом

Деко змащуємо олією та викладаємо підготовлені булочки, при цьому, залишаємо достатньо вільного міста навкруги кожної.

Накриваємо заготовки серветкою та залишаємо на 30 хвилин, щоб тісто знову підійшло. На наступному фото видно, як добре «підросли» мої булочки.

Домашні булочки з кунжутом

Кожну булочку змащуємо збитим жовтком та посипаємо зернами кунжуту. Після цього, відправляємо деко в прогріту до 230 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин.

Домашні булочки з кунжутом

Рум’яні булочки виймаємо з духовки та змащуємо солодкою водою. Після чого, накриваємо серветкою чи рушником на півгодини. Теплі булочки з кунжутом подаємо до столу.

Домашні булочки з кунжутом

Хочу зазначити, що за наведеним рецептом булочки виходять не дуже солодкими. Але ви завжди можете збільшити кількість цукру за смаком, щоб отримати більш солодку випічку.

Домашні булочки з кунжутом

Дріжджові булочки з кунжутом – відео-рецепт

Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування домашніх булочок з насінням кунжута.

З цього відео дізнаєтесь як приготувати найсмачніші булочки з кунжутом для гамбургерів. Дуже ароматні і м’які. Автор використовує сухі дріжджі.

А це смачні пишні булочки “вузлики” з кунжутом з дріжджового здобного тіста.

І на останок спробуйте зробити традиційний турецький бублик сіміт – один з найсмачніших в світі. Це не просто булочка з кунжутом, це джерело енергії і гарного настрою. Хрусткий кунжут, рум’яна кірочка і вершковий м’якуш – таку смачну випічку варто спробувати спекти власноруч дома.

Бажаю вам успіхів у приготуванні. Хай ваші домашні булочки завжди виходять пишними та смачними. Приємного чаювання!