Рецепт приготування скумбрії в цибулинні давно прославився на просторах інтернету. Не варто зволікати, а слід наважитися приготувати цю рибну закуску в себе на кухні.
Інгредієнти: Вода, Сіль, Скумбрія, Цибулиння
Страва дуже швидко готується, а в результаті апетитно виглядає. Рибний шедевр – солона скумбрія в цибулинні власноруч, під силу кожному, тим більше, що під руками є покроковий рецепт з фото.
Складники:
- 2 скумбрії;
- 10 ст. л. (без гірки) солі;
- 2 літри води;
- 3-4 великі жмені цибулиння.
Як швидко засолити скумбрію в цибулинні
Спочатку потрібно запастися цибулевим лушпинням. Багато хто збирає його в різних цілях, наприклад, пофарбувати яйця на Великдень або сало засолити. Для соління скумбрії необхідно лушпиння від цибулі промити, залити 2 літрами води й залишити настоюватись на годину.
За цей час слід зайнятися оброблюванням розмороженої скумбрії. Потрібно видалити нутрощі, голову рибини, почистити її від темної плівки, що дає гіркуватий присмак.
Цибулеве лушпиння з водою потрібно поставити на вогонь й додати до нього сіль в співвідношенні: 5 ст. л. без гірки солі на 1 літр води. Можна води додати й більше, якщо риба великого розміру, але, головне, дотримуватись пропорції солі та води.
Цибулиння повинно покипіти 5 хвилин, потім, необхідно зменшити вогонь і покласти в розчин скумбрію. Щоб рибини не спливали, їх можна притиснути кришкою меншого розміру, ніж каструля (як на фото).
Солону скумбрію в цибулинні слід варити 3 хвилини з моменту закипання. Більше не варто, тому що може відійти шкірка від тушки. Після варіння, з допомогою шумівки рибу потрібно дістати й залишити на тарілці охолоджуватись.
Солону скумбрію швидкого приготування подавати на стіл необхідно обов’язково в охолодженому вигляді. Так її легше й краще вийде нарізати. Смачна холодна рибна закуска зі скумбрії в цибулинні потребує мінімум зусиль та часу.
На основі солоної скумбрії та рису можна приготувати смачний салат. Він має неабиякий смак, тому домашні гурмани будуть в захваті.
Якщо мати в записнику цей рецепт, то на столі досить швидко й досить часто буде присутня смачна солона скумбрія в цибулинні. Такий посол риби – це хороша ідея, адже все швидко, просто, а головне – смачно.